BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.833,57
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Altın Kozada 12 film yarışacak

''15. Altın Koza Uluslararası Film Festivali'' 2-8 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Abone ol ''Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması''nda yarışacak filmler belli oldu. Toplam 29 filmin sunulduğu yarışmada, sinema yazarları ve festival sinema etkinlikleri koordinatörlerinden oluşan Festival Kurulu tarafından belirlenen 12 filmin, Altın Koza ödülüne sahip olabilmek için aday seçildiği bildirildi.

6 kişilik kurul ön değerlendirme sonucunda, yönetmenliğini Ümit Ünal'ın yaptığı ''Ara'', Hüseyin Karabek'in ''Gitmek'', Mehmet Güreli'nin ''Gölge'', Mehmet Yılmaz'ın ''Hazan Mevsimi: Bir Panayır Hikayesi'', Reis Çelik'in ''Mülteci'', Derviş Zaim'in ''Nokta'', Handan İpekçi'nin ''Saklı Yüzler'', Özcan Alperler'in ''Sonbahar'', Seyfi Teoman'ın ''Tatil Kitabı'', Çağan Irmak'ın ''Ulak'', Mahsun Kırmızıgül'ün ''Beyaz Melek'' ve İnan Temelkuran'ın ''Made in Europe'' filmlerinin ''Halk Jürisi'' ve ''Büyük Jüri''nin önüne çıkmasına karar verdi.

Festival Kurulu ayrıca, Tayfun Pirselimoğlu'nun ''Rıza'', Semih Kaplanoğlu'nun ''Yumurta'' ve Fatih Akın'ın ''Yaşamın Kıyısında'' isimli filmlerinin yarışma dışı gösterim için önerilmesini de kararlaştırdı. Yarışmada ödül alacak filmlerin, 7 Haziran Cumartesi günü yapılacak ödül töreni ile sahiplerini bulacağı bildirildi.

En İyi Film Ödülü 250 bin YTL, Büyük Jüri Yılmaz Güney Ödülü 75 bin YTL, Halk Jürisi En İyi Film ve En İyi Yönetmen Ödülü de 50'şer bin YTL olarak belirlenmişti.