BIST 9.109
DOLAR 34,23
EURO 37,66
ALTIN 2.920,47
HABER /  DÜNYA

Altın gol geçersiz sayıldı

AB, Türkiye'ye yine bildik bir tavır sergiledi; Ne uzaklaştırdı ne de yakınlaştırdı. Golümüz de geçersiz sayıldı.

Abone ol

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları, Türkiye konusundaki uzlaşma toplantısının ardından habercilerin karşısına çıktılar. Verdikleri mesajlar "AB yolunun hem açık hem de kapalı" olduğu yönünde oldu. Yani yine ne yaklaştırdılar, ne de uzaklaştırdılar : "Bir ültimatom ya da randevu tarihi konulmuş değil" sözleri de bunun özeti niteliğindeydi.

Basın toplantısında vurgu yapılan nokta "Türkiye için normal rapor süreci işleyecek" şeklinde oldu. Alınan kararların, "Hem Türkiye'nin hem AB'nin çıkarlarına uygun olduğu" da altı çizilen diğer noktaydı.

Ankara'ya en önemli mesaj

Alınan kararların Ankara'da hayal kırıklığı yaratacağı yönündeki bir değerlendirme sorusuna bakanlar, katılmadı. "Hayal kırıklığına uğramış kimse görmüyorum" diyen Finlandiya Dışişleri Bakanı, "Biz öyle bir anlaşmaya vardık ki herkesin üzerinde imza atacağı bir anlaşma oldu. Türkiye AB'ye katılmalı mı katılmamalı mı tartışmaları artık olmayacak. En önemli mesaj; bu müzakereler sonunda Türkiye'nin üye olabileceği şeklinde" dedi.

Ankara'nın altın golü geçersiz

Finlandiya Dışişleri Bakanı'na Ankara'nın attığı son dakika adımlar da soruldu. Cevap şöyle; "Türkiye'nin attığı adım oldukça pozitif fakat Ankara protokolünün tam uygulanması değil. İşte biz bu nedenle bu kararı aldık. Atılan adımları taktir ediyoruz. Bir şekilde uzlaşmaya varmak gerekiyordu, bazıları Türkiye hakkındaki kararları çok ağır olarak niteliyor, bazıları ise hafif kararlar diyor. Konsey içinde ortak bir karar aldık."

Türk ordusunun adadaki varlığı

Bir başka soru da KKTC'deki Türk askerinin varlığına yönelik oldu. Bu soruya gelen yanıt da şu oldu; "Türkiye demokratik bir ülkedir. Türkiye'nin bir parlamentosu vardır. Bizim bu konuda atacağımız adımların muhatabı da bellidir." //