12 Ağustos altın yorumları- Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları 2013
Abone olÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU
İntegral Menkul (http://www.integralmenkul.com.tr) Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:
Altın kotasyonlarını incelediğimizde, geçtiğimiz hafta açıklanan Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik Oranlarından sonra, piyasalarda gözler bu hafta açıklanacak olan Amerika TÜFE verilerine çevrildi. Genel işsizlik oranlarındaki olumlu gelişmelerden memnun olan FED başkanlarından Pianalto istihdamdaki gelişmeleri izlediklerini ve FED`in de bu gelişmelerin devamlılığına bağlı kalarak eylül ayında tahvil alımının azaltılmasına hazır olabileceğini belirtmişti. Haftanın kapanış gününde 1300 seviyelerini tekrar destek haline getiren Altının cuma günkü hareketlerini incelediğimizde 1315 seviyelerinde yorgunluk gösteren Altında, 1309 seviyelerine kadar geri çekilmeler yaşanmıştı.
Bu sabah Asya piyasalarının açılışında alımların ön planda olduğunu ve orta vadede düşen trendde var olan, düşen kanalın üst bandı 1318 seviyesinin kırıldığını görmekteyiz. An itibari ile 1329 seviyesinden işlem görmekte olan Altın için, Yatırımcılarımızın bu aşamada olası geri çekilmelerde 1317/1319 seviyelerinden alım işlemi açmalarını, 1314 ve altını stop seviyesi olarak belirlemelerini, 1326/1329 seviyelerinin ise hedef seviyeler olabileceği görüşündeyiz. Bugün açıklanacak olan Amerika Aylık Bütçe Bildirim Raporu yakından takip edilmelidir.
GCM Menkul Kıymetler ( http://www.gcmforex.com ) Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:
Altın ayın en yükseğinde
Geçtiğimiz hafta Dünya Altın Konseyi’nin (WGC) yayınladığı bir raporda, bu yılın sonlarına doğru sarı metalin yeniden yükselişe geçeceği tahminini belirtmesinin ardından altın Ağustos ayının en yüksek seviyelerine tırmandı. Artan fiziki talep ile birlikte değerli metal 1.333 civarına kadar yükselirken, dünyanın en büyük altın fonu olan ETF’lerin Haziran’dan bu yana ilk kez kazançlarını genişlettiği görüldü.
Teknik olarak baktığımızda 1305 desteğinin önemli olduğunu, bu destek noktası üzerinde kaldığı müddetçe yükseliş baskısının devam etmek isteyeceğini ve tepki alışlarını daha öncenin tepe noktası olarak bildiğimiz 1348 seviyesine doğru taşıyabilir. Özellikle de bu noktada yeniden karar verecek olan altında tepki alışları sorusunun cevabını arayarak işlem stratejisi oluşturulabilir. Kısa vadeli Düşüş beklentisi içerisinde olanlar ise muhakkak 1305 desteğinin aşağı yönlü kırılmasını beklemelidir.
Pivot 1305 Destek 1317-1305-1292 Direnç 1338-1348-1360
ATIG Menkul Değerler ( http://www.atig.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Altın Bülteni:
Gelişmekte Olan Piyasalar Negatif Ayrışmaya Devam Ediyor.Enflasyon hedeflemesindeki Japonya’da büyüme verileri beklentilerin altında kalırken mevsimsellikten arındırılmış 3 aylık GSYH %0.6 artış kaydederken ülkede iç talep %0.6'dan %0.5'e geriledi. Dış talep %0.4'ten %0.2'ye düşüş gösterirken vergilerdeki artış ertelenebilir. ABD’de parasal genişleme sürecinin sınırlanması yada sonlanması ile ilgili takvim henüz belirginleşmese de Dolar’ın anavatanına dönüş zamanı hiç olmadığı kadar yakın.
Küresel piyasalarda tarihi zirveler test edilirken negatif ayrışmaya devam etmemizin en önemli faktörü algı değişimi. Son olarak Goldman Sachs, Türkiye'ye de yer verdiği gelişmekte olan piyasalar raporunda Türkiye'nin son 10 yıldır büyük dış dengesizlikler üretmekte olduğunu ve bunun kayda değer büyüklükte dış yükümlülük oluşmasına yol açtığını belirtti. Bu dış yükümlülüklerin bugün çoğunluğunun özel sektör bilançolarında, portföylerinde yoğunlaşmakta olduğunu, Türkiye'nin brüt dış finansman ihtiyacının arttığının ve hali hazırda GSYH'ya oranın %25 olarak tahmin edildiği vurgulandı. TCMB’nin düşük döviz rezervleri dikkate alındığında uyguladığı para politikasının ısrarcı dış baskıları absorbe etmeye uygun olmadığını, zayıf kur ve yüksek yurtiçi faiz oranlarının bileşiminden oluşan bir politika uygulaması gerektiği savunuluyor.
Yüksek dış finansman ihtiyacının Türkiye için kırılganlık kaynağı olduğu gerçeği ile bunun ABD ekonomisinde normalleşmenin devam etmesiyle Türk Ekonomisi’nin gelecek birkaç yılda ciddi bir düzeltme yaşayabileceği görüşünü güçlendiriyor. Hazine yeni haftaya 4 ihale ile başlarken tahvil faizlerinde ve Borsa İstanbul’da volatilitenin yükselmesini bekliyoruz.
ALTIN: Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları sonrasında ABD’de istihdam, enflasyon ve büyüme verilerine odaklandığımız dönemde her ne kadar %6.5 işsizlik hedeflenmiş olsa da önümüzdeki dönemlerde %7’nin altına sarkması muhtemel olan işsizlik oranı ile parasal genişleme sürecinin sınırlanma takviminin belirginleşmesini bekliyoruz.Yılın ikinci yarısında istihdamın ayda ortalama 180-200 bin artmasını ile 2014 başında işsizlikte %7’ye gerileme yaşanabilir. 2013'ün 2. yarısında GSYH büyüme oranının %2.4’e,2014 yılında %3’e yükselmesi beklentimiz öncesinde altında 1270 dolar desteği güçleniyor. 13340 dolar direncinden kar satışları hızlanabilir.
ALB Menkul Değerler ( http://www.albmenkul.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:
ALTIN (1347 USD Direnci İzlenmeli)
Geçtiğimiz hafta Çin ekonomisinin canlandığına işaret eden Çin ithalat ve ihracat verilerinin beklenenden yüksek gelmesi , ayrıca ABD haftalık işsizlik başvuruları verisinde bir önceki verinin aşağı yönlü revize edilmesi sonucu altında sert bir yükseliş görülmüş, altın 1300 USD ve 1308 USD direnç seviyelerini yukarı yönlü kırmıştı.
Altının bugün Asya seansında da değer kazandığını ve 1330 USD seviyesinin üstünde işlem gördüğüne şahit oluyoruz. Bugün altını etkileyebilecek önemli bir ekonomik veri bulunmamaktadır. Teknik açıdan 4 saatlik grafikte 20, 50 ve 200 birimlik hareketli ortalama üzerinde işlem gören altının yukarı yönlü hareketlerde 1347 USD direnç seviyesini kırması durumunda 1358 USD seviyesi, aşağı yönlü hareketlerde ise 1330 USD destek seviyesini kırması durumunda 1308 USD seviyesi hedeflenebilir. Perşembe gününden bu yana sert yükseliş görülen altında kar satışlarının gelebileceği dikkate alınmalıdır.
Direnç: 1347 - 1358 - 1369 Destek: 1330 - 1308 - 1300