BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,12
ALTIN 2.427,46
HABER /  GÜNCEL

Altaylının davası devam etti

Hakem Serdar Tatlı'nın Fatih Altaylı aleyhine açtığı toplam 80bin YTL tutarındaki tazminat davasına devam edildi.

Abone ol

Turkcell Süper Ligi hakemlerinden Serdar Tatlı'nın, ''kişiliğine hakaret ettiği'' gerekçesiyle Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı aleyhine açtığı toplam 80 bin YTL tutarındaki iki ayrı manevi tazminat davasına devam edildi.

Şanlıurfa 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Tatlı'nın avukatı Müslüm Akalın ile Altaylı'nın avukatı İsmet Güdümen katıldı. Hakim Ali Fuat Arslan, iki davanın benzer nitelikte olduğunu belirterek dosyaların birleştirilmesine karar verdi.

Kimlik tespitinin ardından söz alan davacı vekili Avukat Müslüm Akalın, Altaylı'nın sosyal ve ekonomik durumunun tespiti için Cumhuriyet Savcılığı'na yazılan müzekkereye cevap geldikten sonra savunma yapacaklarını belirtti.

Altaylı'nın avukatı Güdümen ise önceki duruşmada verdikleri savunmayı tekrarladıklarını kaydetti. Duruşma, dosyadaki eksiklerin tamamlanması, Altaylı'nın sosyal ve ekonomik durumunun tespiti konusunda yazılan müzekkere cevabının beklenmesi için ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Turkcell Süper Ligi hakemlerinden Serdar Tatlı, Galatasaray- Fenerbahçe karşılaşmasından sonra Sabah Gazetesi'ndeki köşe yazısında ''kişiliğine hakaret ettiği'' gerekçesiyle Fatih Altaylı aleyhine geçen ay önce 50 bin YTL, ardından da 30 bin YTL'lik olmak üzere iki ayrı manevi tazminat davası açmıştı.

Tatlı ayrıca, Fatih Altaylı'nın 1.5 yıl spor konusunda yazı yazmamasını da talep etmişti.