BIST 9.976
DOLAR 34,03
EURO 38,04
ALTIN 2.831,02
HABER /  GÜNCEL

Altaylı yine Sabah'a yüklendi

Fatih Altaylı, Sabah Gazetesi'ni elindeki basın gücünü kullanmakla suçladı. Altaylı, Sabah'ın Milli Olimpiyat Komitesi’yle ilgili yaptığı haberlerin perde arkasını ya

Abone ol

Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Altaylı "Basın böyle kullanılır mı?" başlıklı yazısında Sabah Gazetesi'ne suçlamalarda bulundu.

Son günlerde Sabah Gazetesi'nde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’yle ilgili çıkan haberlere dikkat çeken Altaylı, gazetenin bu tutumunu şöyle kaleme aldı:

Basın böyle kullanılır mı?

Sabah Gazetesi son günlerde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne takmış durumda. İstanbul Olimpiyatları için bugüne kadar yapılmış yatırımları çöpe atılmış gibi gösteriyorlar.

Oysa bu sayede İstanbul tesisi zengini oldu, bu sayede binlerce sporcu yetiştirecek olanaklara kavuştu.

Eskiden yokluğundan yakındığımız pek çok spor altyapı olanaklarına kavuştuk ve meyvelerini önümüzdeki yıllarda bol bol yiyeceğiz.

Bu işin bir tarafı. Diğer tarafta ise İstanbul olimpiyat düzenleme şansını yitirmiş değil. Tam aksine her geçen gün şansı artıyor.

Çünkü özellikle Atina’nın tesisleri olimpiyatlara ucu ucuna yetiştirecek olması, bu işten Yunanistan’ın büyük mali kayıplara uğraması, olimpiyat için yapılan hızlı yatırımların geri dönüşünün olmaması ve düzenleyen kentlerin bütçelerini zora sokması Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC’yi yeni bir tavır almaya yöneltti.

Bundan böyle olimpiyatlar bir kente verileceği zaman, altyapısı hazır olanlar öncelikle tercih edilecek.

Barcelona’nın olimpiyatları düzenlemek için neredeyse 40 yıl uğraşmış ve sayısız başvuru yapmış olması ve olimpiyatları ancak böyle alabilmiş olması da bir başka durum.

Ben Sabah Gazetesi’nin bunu nasıl görmediğini anlayamıyordum.

Ancak geçen gün yaptığım bir sohbet, işin ‘farklı boyutları’ olabileceğini ortaya koydu.

Hafta sonunda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) yöneticilerinden biriyle karşılaştım.

‘Niye bu yayınlara bir cevap vermiyorsunuz?’ dedim. ‘Cevap versek bir şey değişmez’ dedi. Çünkü TMOK’a göre, yayınların nedeni başkaydı.

TMOK yakın zamana kadar bütün uçak biletlerini ve seyahat organizasyonlarını Sabah patronuna ait bir şirketten, hadi adını da verelim Havaş’tan alıyormuş.

Ancak bir süre önce Havaş’ın hizmetinden memnun kalmadıkları için başka bir şirkete geçmişler. Ve ardından yayınlar başlamış.

Doğrusunu isterseniz ben medyanın bu şekilde kullanılmasını hayretle karşıladım. Ama ‘Yok canım bu kadar da olmaz’ diyemiyorum.

Çünkü benzer bir hikayeyi Cıngıllıoğlu’nun bir üst düzey yöneticisinden de duymuştum.

Sabah Gazetesi’nin patronu Halit Cıngıllıoğlu’nun Sabah’ı satın almak istediği yolunda bir dedikodu duymuş ve bu yüzden Cıngıllıoğlu’na savaş açmıştı. Halit Cıngıllıoğlu böyle bir şeyin söz konusu olmadığına Turgay Ciner’i bir türlü inandıramıyordu.

Üzerine, benim yazılarımdan sonra bana yapılanları koyunca TMOK yöneticisine ‘Yapmazlar’ diyemedim. Sadece basının içine düştüğü duruma üzüldüm.

Yazık.

Yazı: Fatih Altaylı
Kaynak: www.hurriyetim.com