BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Almanyada çatışma

Almanya'da Nazi karşıtı gösteri yapan bir grupla polis arasında çıkan çatışmada 49 gösterici gözaltına alındı.

Abone ol

Almanya'nın Dusseldorf kentinde, Nazi karşıtı gösteri düzenleyen bir grupla polis arasında çıkan çatışmada 49 gösterici gözaltına alındı.

Almanya'nın Dusseldorf kentinde, Nazi karşıtı gösteri düzenleyen bir grupla polis arasında çatışma çıktı. Polis, göstericiler üzerinde zor kullanırken, göstericiler de polise saldırdı. Olaylar sırasında 49 kişi gözaltına alındı. 3 bin 200 kişinin katıldığı protesto yürüyüşü sakin bir şekilde başlarken, gruba dahil olan 400 kişi, polis tarafından korunan 250 kişilik Neo Nazi grubuyla çatışmak istedi. Bunun üzerine bölgeye gönderilen yaklaşık 2 bin kadar polis duruma müdahale etti. Aşırı sağcı ile aşırı solcu kesim arasında meydana gelen durumu kontrol altına almak isteyen 2 polis, olaylar sırasında hafif şekilde yaralandı.

Bu arada polis tarafından yapılan açıklamada, 200 kadar kişinin sorgulanmak üzere daha önceden gözaltında bulunduğu ve bunlardan 26'sının serbest bırakıldığı ifade edildi. Öte yandan polis ve göstericileri karşı karşıya getiren bu olayın, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Dünya Kupası'na ilişkin olarak turistlere yönelik yaptığı "Biz ırkçı değiliz" açıklamasının ardından yaşanması dikkat çekti