BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Almanyada başörtüsü isyanı

Müslüman kadınlara "başörtülerinizi çıkarın" çağrısında bulunan milletvekiline tepki çığ gibi

Abone ol

Almanya'daki Müslüman kadınlara "başörtülerinizi çıkarın" çağrısında bulunan ve başörtüsünü uyuma engel gösteren Federal Milletvekili ve Meclis Aile-Çocuk Komisyonu Sözcüsü Ekin Deligöz'e sivil toplum örgütlerinin ardından halk da tepki gösteriyor.

İHA muhabirinin konuyla ilgili görüşlerini aldığı Türk bayanlar, Deligöz'ün çağrısını anlamsız ve yersiz bularak kınadı. Stuttgart'ta ikamet eden Türk vatandaşlardan kasiyer Ayşe Dalkıran, "Biz Almanya'da yaşayan göçmen kökenliler olarak buranın hür ve demokrat bir ülke olduğuna inandık ve inanıyoruz. Biz burada Alman toplumuyla uyum içersinde yaşıyoruz. Ama benim dinimin öngördüğü başörtüsüne kimse karışamaz ve karışmaya da hakkı yoktur. Uyum, dini istismar ederek sağlanamaz. Hem bu, insan haklarını zedeleyici olur" dedi.

Ev hanımı Ayşe Karahan adlı vatandaş ise, "Ben başı açık biri olarak Milletvekili Ekin Deligöz'ün 'başörtüsünü çıkarın' çağrısını şiddetle kınıyorum. Bu açıklama bence olumsuzdur. Kendilerini parlamentoya bizlerin sorunlarını çözmeleri için yolladık. Bu gibi konularla ilgilenmesi için değil" ifadelerini kullandı.