Almanya’da 2003 ile 2013 yılları arasında kadınlara fiziksel, cinsel ve psikolojik olarak yapılan şiddet yüzde 68 oranında artarak 27 bin 284 olaya ulaştı.
Abone olAlmanya Federal Kadın, Aile ve Gençlik Bakanlığı tarafından yapılan araştırmada, her dört kadından birinin mutlaka en az bir veya birden daha fazla defa hayat arkadaşı tarafından şiddete maruz kaldığını ortaya koydu. Almanya’da kadına uygulanan aile içi şiddette büyük artış olduğu ifade edildi.
Kadına yönelik şiddetin önemli bir sağlık problemi haline geldiğini açıklayan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Doktorlar Odası, kadınların bu yüzden sağlıklarını kaybetme risklerinin trafik ve kanser yüzünden sağlıklarını kaybetme riskinden daha büyük olduğunu dile getirdi. Oda, kadına uygulanan fiziksel ve cinsel şiddetten daha tehlikelisinin psikolojik şiddetin olduğunun altını çizdi. KRV Doktorlar Odası Başkanı Theodor Windhorst, “Tahminlerimiz her beş kadından birinin hayatında mutlaka bir kez şiddete maruz kaldığı yönünde.” diyerek konunun ciddiyetine işaret etti.
Windhorst, aynı zamanda bir Avrupa Birliği (AB) araştırmasına da dikkat çekerek kadınların yüzde 22’sinin kendi kocasından fiziksel ve cinsel şiddet gördüğünü nakletti. KRV Eyalet Kriminal Polisi’nin (LKA) verdiği bilgilere göre ise 2003 ile 2013 yılı arasında kadınlara yönelik şiddet olaylarında yüzde 68 oranında patlama derecesinde bir artış var. Daha önce16 binlerde olan kadına şiddet davaları 2013 yılında 27 bin 800 civarındaki rakamlara ulaşmış durumda. Federal Kadın, Aile ve Gençlik Bakanlığı tarafından yapılan araştırmada her dört kadından birinin mutlaka en az bir veya birden daha fazla defa hayat arkadaşı tarafından şiddete maruz kaldığı ortaya çıktı.
ŞİDDETİ DOKTORLAR AÇIĞA ÇIKARMALI
Polisin raporlarına göre bu rakamlar sadece bilinen ve cesaret edilerek bir şekilde ortaya çıkan rakamlar, bilinmeyenler ve ortaya çıkmayanlar ise çok daha fazla. Şiddete maruz kalan kadınların psikolojik travma içinde olduklarını hatırlatan Dr. Windhorst, “Doktorlar şiddeti açığa çıkarmak için en önemli partnerlerdir.” açıklaması ile doktorların bu konuda üzerlerine düşen sorumluluklara vurgu yaptı. Doktorun kişiye özel ‘sırrı saklama’ zorunluluğunun da hatırlatıldığı açıklamada, doktorların kadınlara yardım kuruluşları ve psikolojik yardım kuruluşları ile yakın temas halinde çalışması gerektiğine dikkat çekti.
Doktorlar Odası, şiddetin dozajının artmadan ilk müracaat edilecek yerin yine kendileri olduğunu vurgulamak için Cumartesi günü Düsseldorf’ta konunun uzmanlarıyla tam gün kadına şiddeti tartışacak.