Resmi tahminlere göre Almanya'ya iltica başvurusu yapan mültecilerin sayısı bu yıl 750 bini bulabilir. Hükümet daha önce bu yıl 450 bin iltica olacağını tahmin ediyordu,
Abone olResmi tahminlere göre Almanya'ya iltica başvurusu yapan mültecilerin sayısı bu yıl 750 bini bulabilir.
Hükümet daha önce bu yıl 450 bin iltica olacağını tahmin ediyordu, ancak şimdi bu sayının daha da yukarı çıkacağı öngörülüyor.
Almanya'ya özellikle Suriye ve Balkanlar'dan yönelen bir göç akını söz konusu.
BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres daha çok Avrupa ülkesinin yükü sırtlanması gerektiğini söyledi.
Guterres Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada "Sadece iki ülkenin Almanya ve İsveç'in göçmenlerin çoğunluğunu alması uzun vadede sürdürülebilir bir durum değil." dedi.
İsveç'e de bu yıl çoğu Suriyeli 80 bin kişinin iltica başvurusu yapması bekleniyor.
Ana varış noktası Yunanistan
Bu yıl Akdeniz'i geçen göçmen sayısı şimdiden 240 bini aştı. Mülteciler diğer Avrupa ülkelerine geçmeden önce İtalya ve Yunanistan kıyılarına ulaşıyor.
Mültecilerin Avrupa'daki ana varış noktasıysa Yunanistan. BM'ye göre sadece geçen hafta 21 bin göçmen Yunanistan'a ayak bastı.
1992'deki Bosna krizi sırasında Almanya'ya 438 bin iltica başvurusu yapılmıştı.
Almanya Balkan ülkelerinden gelenlere nadiren iltica hakkı tanıyor. Berlin hükümeti Balkan ülkelerinden göçü yavaşlatmak için çeşitli önlemler almayı planlıyor.
Almanya'ya ulaşan mülteciler çadır kentlerde ve dönüştürülen spor salonlarında barınıyor. Mültecilere yönelik saldırılar da artıyor. Ülkenin kuzeydoğusundaki Turgelow'daki bir otelde kalan mültecilerin üzerine havai fişek atıldı.
Doğu Almanya'nın diğer bazı bölgelerinde de binlerce kişi "Batı'nın İslamlaşması" diye tanımladıkları süreci protesto etti.
AB ülkeleri geçen ay gelecek iki yıl boyunca İtalya ve Yunanistan'a ulaşan 32 bin mülteciyi almayı kabul etmişti.