BIST 9.900
DOLAR 34,01
EURO 38,11
ALTIN 2.870,72
HABER /  GÜNCEL

Alman üreticiden toknoloji yeniliği

Mercedes'ten yenilik. Alman üreticinin yenilediği S-Sınıfı, değişen tasarımının yanında, teknolojisiyle de göz kamaştırıyor. Kazalara karşı geliştirilmiş yeni sistem var.

Abone ol

Mercedes'in "amiral gemisi" olarak nitelenen lüks S-Sınıfı, sessiz sedasız bir biçimde yenilenerek, fotoğraflarıyla dünya otomotiv basınında yer almaya başladı bile. Henüz yollara çıkmayan S-Sınıfı, sonbaharda satışa çıkacak ve büyük bir olasılıkla aynı zamanlarda Türkiye'ye de getirilmeye başlanacak.
Alman üreticinin, tasarım açısından yepyeni bir görünüm kazandırdığı S sınıfı, arkadan, Maybach modellerine benzerliğiyle dikkat çekecek. Eskisine göre daha geniş, uzun ve yüksek olan yeni S-Sınıfı, iki farklı uzunluk seçeneğine sahip olacak. Böylece iç mekânında yolcularına, özellikle de arka koltuktakilere fazlasıyla yer açan S-Sınıfı, bagaj kapasitesiyle de lüks sınıfın gereklerini yerine getirerek, 560 litrelik bir kapasite elde etmiş.

İçi genişledi
İç mekanını, özellikle de gösterge panelini yenileyen Mercedes, son dönemde lüks sınıf otomobillerde moda olan pek çok özelliği bünyesine katmış. Vites kolunu, küçültülmüş bir boyutta direksiyon kolonuna monte eden Mercedes, boşalan yere de tüm kumandaların birleştirildiği bir kumanda birimi yerleştirmiş. Üstelik bunu pek çok Mercedes kullanıcısına test ettirip, en kolay kullanım şeklini bulmaya çalışmış. Bu kumanda birimindeki kontrollerin, kokpitte bulunan iki ekrenden izlenmesini sağlayan Alman üretici, ekranların birini orta konsola, diğerini ise göstergelerin içine yerleştirmiş. Bu çerçevede kilometre saati dijital yapılmış ve istenildiğinde bu göstergenin, ekrana dönüşmesi sağlanmış.

Akıllı ve güvenli
Yeni motor seçenekleri ve yürüyen aksamla donatılan Mercedes S-Sınıfı'nın en iddialı olan yanı ise, kullanılan güvenlik teknolojileri...
Pre-Safe adı verilen teknoloji, yolcuları korumak için tasarlanmış. Pek çok sistem ile birlikte (Brake Assist Plus, DISTRONIC GİBİ) çalışan, radarlar aracılığıyla yolu sürekli tarayan sistem, öndeki araçla mesafenin düştüğünü gördüğünde, uyarı vermeye başlıyor. Bu arada frenleri harekete geçirerek, ani frenlemeye hazırlayan sistem, sürücünün pedala basmasıyla birlikte ekstra fren gücü uyguluyor ve aracın güvenle durmasını sağlıyor. Tabii bu arada emniyet kemerlerini geriyor, koltukları, yolcuların bir kaza anında maksimum korumanda olacağı pozisyona getiriyor.
Ayrıca araçta isteğe bağlı olarak, gece görüşü netleştiren bir sistem de bulunuyor. Bu sistemde yolda 150 metre içinde bulunan ve insan gözünün tam olarak göremediği objelerin görüntüsü, kilometre saatinin de bulunduğu, gösterge panelindeki ekrana yansıtılıyor...

Haber: Levent Köprülü
Kaynak: www.milliyet.com.tr