BIST 10.682
DOLAR 32,55
EURO 35,12
ALTIN 2.463,57
HABER /  DÜNYA

Alman ordusunda skandal

Almanya, orduda kaydedilen görüntülerin medyaya sızması ile büyük bir şok yaşadı. Ülke bu skandalla çalkalanıyor.

Abone ol

Alman ordusundaki skandallara bir yenisi eklendi. Eğitim sırasında askerlerden ABD'nin New York kentindeki Bronx semtinde yaşayan siyahları düşünerek ateş etmelerini isteyen komutanın görüntüleri basına sızdı. Görüntülerde askerler silahlarını ağır küfürler eşliğinde ateşliyor. Alman Savunma Bakanlığı olayla ilgili soruşturma açtı.

Videoda, Alman komutanın askerlerine atış talimi yapmadan önce "Bronx'tasınız. Önünüzde siyah bir kamyonet duruyor. Üç siyah Amerikalı araçtan inip annenizi taciz ediyor. Ateş etmeden önce onların annesine en ağır küfrü etmenizi istiyorum!" dediği görülüyor.

Almanya Rendsburg'daki kışlada 2006 yılında çekildiği belirlenen görüntüler gündeme oturdu. Alman Savunma Bakanlığı, televizyonlar tarafından yayınlanan görüntüler üzerine soruşturma başlattı.

Görüntüler, küfürlere hedef olan Bronx halkında da büyük tepkiye yol açtı. Bronxlular şimdi Alman hükümetinden özür bekliyor.

Görüntüleri izleyen Alman halkının yaptığı yorumlardan bazıları ise şöyle:

"Bence çoğunlukla aptallık ve cahillikten kaynaklanıyor. Kafası çalışan insanlar böyle şeyler söylemez..."

"Utanç verici!... İleri gideceğimize geri gidiyoruz.. Şiilerin, Müslümanların birbirine girdiğini söylüyoruz. Bu gidişle burada da benzer şeylerle karşılaşacağız"

Aslında bu skandal ilk değil. Geçen yıl Alman gazeteleri Afganistan'da görev yapan Alman askerlerinin kafatası ve iskeletlerle çektirdikler fotoğrafları yayımlamışlardı.

Soruşturma açılan 20 askerden 6'sı ordudan atıldı.