BIST 9.916
DOLAR 35,02
EURO 36,76
ALTIN 2.968,42
HABER /  GÜNCEL

Alman gazetesinden Gülen'e hakaret gibi benzetme!

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Del Spiegel, Fethullah Gülen'i Mafya Babası'na benzetti.

Abone ol

ALMANYA’nın en ciddi siyasi dergilerinden Der Spiegel’in internet sayfasında Gülen hareketini yakından takip eden gazeteci Maximilian Popp'un kaleminden hakaret gibi yazı:

“Gülen Hareketi: Der Pate (Mafya babası)” 

Daha önce de aynı başlıkla Gülen Cemaati ile ilgili kritik haber yazan ve cemaatin tepkisine yol açan hatta, Almanya’daki Cemaat yanlıları tarafından Der Sipegel yönetimine ‘yalan haber yapıyor’ suçlamasına maruz kalan Alman gezeteci Popp, bu kez de Cemaat-AK Parti gerilimine 'intikam' yorumu yaptı.

‘Güçlü Ağ, Mafya Babası’ şeklinde verilen haberde,  Türkiye’de Gülen Cemaati’ne karşı olanların ‘devlet içinde devlet olduğu’ savını ortaya attıklarını, yargının Cemaat tarafından kontrol edilmeye çalışıldığını belirten Popp, Fethullah Gülen’in ‘Türkiye’yi İslamlaştırma’ istediği gerekçesiyle hakkında verilen karardan dolayı 1999 yılında Amerika’ya kaçtığını yazdı.

Gülen Cemaati yanlılarının yaklaşık 140 ülkede medya, hastaneler, okullar ve bankalarda güç oluşturdukları, Erdoğan ile özellikle Kürt politikası ve dış politikada anlaşmazlığa düştükleri öne sürüldü.

Gülen Cemaati’nin yurtlar, Işık Evleri gibi olanaklarla yeni nesil yetiştirdiği ve bunların kendilerini ‘Işığın Askerleri’ olarak tanımladıkları kaydedilen haberde; amacın İslam toplumu yaratmak olduğu, iş hayatında, politikada, eğitimde ve yargıda söz sahibi olmak istedikleri kaydedildi.

ALMAN POLİTİKACILARDAN CEMAATE DESTEK

Popp ayrıca, Alman politikacıların Gülen Cemaati ile yakın ilişki kurduklarını, CDU’lu politikacı Rita Süssmusth ile Yeşiller Partisi İç Politika Sözcüsü Omid Nouripour’un Gülen Cemaati’nin içinde yer aldıkları belirtildi.

SOSYAL DEMOKRAT GAZETEDE GÜLEN’Cİ ALMAN GAZETECİ

Popp ayrıca, haberde; Alman sosyal demokrat çizgideki ‘Süddeutsche Zeitung’ gazetesinde, Gülen’le ilgili geçen günlerde pozitif bir portre haberi yayınlandığı, gazetede Gülen Cemaati’nin tolerans esasına dayanan çalışmalar yaptığına dikkat çekildiği, ancak bu gazetecinin Gülen okullarında eğitim aldığı ve Zaman sinin de bir çalışanı olduğunu öne sürdü.