BIST 9.900
DOLAR 34,12
EURO 38,12
ALTIN 2.872,54
HABER /  DÜNYA

Aliyev ülkesine güveniyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ülkesinin karşı karşıya kalacağı büyük bir sorun görmediğini söyledi

Abone ol

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesinin karşı karşıya kalacağı büyük bir sorun görmediğini belirterek, "Geleceğe büyük bir iyimserlikle bakıyorum" dedi.
Çeşitli temaslar için Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan İlham Aliyev, Azeri petrolünün dün Ceyhan Limanı'na ulaşması nedeniyle Azerbaycan halkına hitaben yaptığı açıklamada, "BTC petrol boru hattının inşa edilmesi Azerbaycan için çok büyük önem arzeden bir gelişmedir. Bu, Azerbaycan'ın uzun süreli kalkınmasını sağlayacak, ülkemizi zenginleştirecek, ekonomik potansiyelimizi daha da güçlendirecektir" diye konuştu.

Gerek BTC hattına ve gerekse Ceyhan terminaline "Haydar Aliyev" adının verildiğini hatırlatan Aliyev, bu terminalden yüklenecek ilk tankerin birkaç gün içinde yola çıkacağını belirterek, "Bu bir kez daha gösteriyor ki ülkemiz, üstlendiği sorumluluğu yerine getirmeye hazırdır ve gücü de yetmektedir" dedi.

BTC'nin bir dönem efsane olarak anıldığını, ancak bugün gerçek olduğunu, bunun da, Azerbaycan'ın karşılaştığı tüm güçlüklere karşın izlediği siyasetten vazgeçmeyerek azimle sürdürmesi sonucu mümkün olduğunu anlatan Aliyev, "Bu yılın sonuna kadar Bakü-Tiflis-Erzurum (BTE) doğalgaz boru hattının işletime alınması da Azerbaycan'ın her açıdan gelişmesine büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

Dünyada ve Avrupa'da enerji güvenliği konularının gündemin ilk sıralarında yer aldığına işaret eden Aliyev, "Bu bakımdan Azerbaycan'ın rolü giderek artacaktır. Bu bize bir taraftan büyük mali yarar sağlayacak, bir taraftan da büyük siyasi sermaye getirecek" diye konuştu.

Azerbaycan'a önem verildiğini ve danışıldığını söyleyen Aliyev, "Dünyadaki ve Avrupa'daki mevkilerimiz güçleniyor. Bağımsız siyaset izlememizde hiçbir sorun yok, hiçbir güçlük çekmiyoruz. Ülkemizi güven ve başarıyla geleceğe taşıyoruz" dedi.