BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Ali Sami Yen sesleri

Sarı-kırmızılı camia artık bu sevdadan vazgeçilmesini ve yeni stadın Ali Sami Yen'in yerine yapılmasını istiyor.

Abone ol

Galatasaray'da Seyrantepe için yönetimin çalışmaları sürerken, sarı-kırmızılı camia artık bu sevdadan vazgeçilmesini ve yeni stadın Ali Sami Yen'in yerine yapılmasını istiyor. Bu düşünce, yönetim kurulu içinde de artık yüksek sesle konuşulmaya başlanırken, Ankara'da yaşanacak son gelişmeler bu düşünceleri somut bir hale getirecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da garanti verdiği ve Ağustos ayında imzalanan protokole göre Galatasaray, Seyrantepe'den 120 dönümlük bir stat arazisi verilmesi öngörülmüştü. Ancak bu bölgeye hastane yapılacak olması nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesi ve Galatasaray'a verilecek alanın 50 ile 80 dönüme inme ihtimali, stat temelinin atılmasını iyice zorlaştırdı. Ayrıca Başkan Özhan Canaydın, Schalke Arena gibi bir stat yapılmasını isterken, TOKİ'nin maliyeti daha düşük bir stat planlaması da işleri iyice karıştırdı.

Bu arada Divan Kurulu da Şubat ayında yapılacak ilk toplantıda Seyrantepe konusunu gündeme getirmeye hazırlanıyor. Birçok Divan Kurulu üyesi Ali Sami Yen'in Seyrantepe için terk edilmeyecek kadar değerli olduğunu ve yeni stadın şartlar ne olursa olsun Mecidiyeköy'e yapılmasını istiyor. Üyeler bu düşüncelerini yönetime bu toplantıda aktaracak.

Yönetim kurulundan bir üye, "Bürokratik işlemler bitecek gibi gözükmüyor. Birçok sözler verildi, tutulmuyor. Başbakan'ın onayına rağmen yine bitmiyor. Bir mucize olup bugün bitse, stadın temelini bir yıldan önce atamayız. Çünkü projemiz yok" diye konuştu.

Haber: Halil Özer
Kaynak: