BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Alexten Brezilya lobisi isyanı

F.Bahçe'nin son dönemlerde en tartışılan futbolcusu Alex takımda Brezilya lobisi yapıyor iddialarına sonunda isyan etti

Abone ol

Fenerbahçe'nin son dönemlerde en çok tartışılan futbolcusu belki de Alex. Hakıında şimdiye kadar çıkmadık söylenti kalmadı. Küçük maçların adamı dendi. Brezilya lobisinin başındaki isim dendi. 5 milyon dolar istiyor kalmak için dendi. Bu söylentilere son noktayı son noktayı Milliyet'ten Yusuf Kobal'a konuşarak koydu Brazilyalı yıldız:

Brezilyalı oyuncuların takım içinde bir lobi oluşturdukları söylentileri için neler söylemek istersiniz?
"Bir örnek verebilir misiniz, ne yapmışız. Bir tek örnek verin ben de bu Brezilyalı lobisini kabul edeyim. Bu tip söylentiler çıkarmak çok kolay. Anelka ile de hiçbir şekilde sorunum yoktu. Ben herkese aynı davranıyorum. Türkiye'de gazetecilerin hayal gücü yüksek olduğu için, düşündüklerini yazıyorlar. Ama bunların doğru olmadığını söylemek de bize düşüyor."

Gerçekten yeni sözleşme için 5 milyon dolar ya da euro istedin mi Fenerbahçe'den?
"Bunları nereden uyduruyorlar. Ankaragücü maçı sonrası başkanımızla görüşmemiz oldu. Kontratı yenilemek adına atacağımız adımları konuştuk. Şu ana kadar miktar görüşülmedi aramızda. Para konuşulmadı. Bundan sonra benim menajerim görüşmeleri sürdürecek."

-Sahada neden daha fazla koşmuyorsunuz?
"Benim futbola başladığımda da koşma stilim aynıydı. 30 yaşına gireceğim ve yine aynı şekilde davranacağım, çünkü bu benim futbol stilim. Beni yine aynı şekilde eleştirecekler. Bir şey değişmeyecek. Takım içinde herkesin ayrı görevi vardır, ben üzerime düşeni yaptığıma inanıyorum. Alıp rakamlara baktığınızda işimi ne şekilde yaptığımı görürsünüz. Sahada herkesin işi ayrıdır. Böylece sonuca ulaşırsınız."

Hakemler sana artık inanmıyor mu ki örneğin son maçtaki gibi bariz penaltıyı vermediler?
"Ben bir futbolcu olarak hakemlerin de kendilerini geliştirmesi gerektiğine inanıyorum. Ben kötü niyetli bir oyuncu değilim. Son maçtan sonra hakemin yanına gittim ve ona dedim ki, 'Eve gittiğinizde bakıp, seyredin, bu hareketin penaltı olduğunu görün lütfen'. Futbol içinde olumlu şeyler düşünülmesi lazım. Her ne kadar bu tür yorumlar yapmam doğru olmasa da hakemlerin kendilerini geliştirmeleri gerektiğine yürekten inanıyorum."