BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,07
ALTIN 2.833,12
HABER /  SPOR

Alexin sadece Türk kimliği eksik

5,5 yıldan beri sırtlayan Brezilyalı futbolcu Alex, Türk vatandaşı olmasa da adeta bizden biri gibi hareket ediyor...

Abone ol

Mikrofonlar haricinde Türkçe konuşan tecrübeli oyuncu, kebap ve köfteden de vazgeçemiyor. Bir ara padişah kavuğu bile giyen Sambacı, şimdi de Türkler gibi bıyık bırakmaya başladı.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, 5,5 yıldan beri Sarı-Lacivertli ekipte forma giyiyor. Türkiye'ye iyice alışan, kendisine uzatılan mikrofonlar haricinde genelde Türkçe konuşan ve hatta gazeteleri bile okuyan Sambacı, artık içimizden biri gibi hareket ediyor. Fenerbahçe'nin Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray'ı yendiği maçın ardından Samandıra'daki Can Bartu Tesisleri'nde padişah kavuğu giyen ve saha içinde oluşturulan sembolik tahtta el öptüren Alex, şimdi de bıyık bıraktı.

Zaman'dan Erdal Güven'in haberine göre sarı-Lacivertli ekibin son 5 sezonda elde ettiği 2 şampiyonlukta büyük katkısı olan Alex, çoğu zaman bir Türk gibi davranmasına rağmen henüz vatandaşlık için somut bir adım atmadı. Ara transfer döneminde Spartak Moskova başta olmak üzere bazı Rus takımların kanca attığı 32 yaşındaki oyuncu, ülkemizden ayrılmaya da pek niyetli değil. Eşi ve çocuklarıyla birlikte Türkiye'de mutlu bir hayat geçiren Alex, vatandaşlık önerisine soğuk bakmıyor, ama herhangi bir girişimde de bulunmuyor. Türk insanını, 'inanılmayacak derecede misafirperver ve yardımsever' şeklinde tanımlayan tecrübeli futbolcu, "Fakat çok fevri kararlar veriyorlar. Sevinç ve üzüntüler uç noktalarda yaşanıyor." diyor. Türk yemeklerini beğendiğini ifade eden Alex, köfte ve kebabın ilk tercihleri arasında yer aldığını söylüyor.

Süper Lig'de toplam 90 gole ulaşan Alex, '100'ler Kulübü'ne de aday. Ligin ilk yarısında sergilediği performansla, önemini bir kez daha ortaya kaoyan Brezilyalı yıldız, 5,5 yıllık Türkiye macerasında istatistikleriyle de Türk futboluna damgasını vurdu. 161 lig maçında 90 gole imzasını attı. Fenerbahçe formasıyla Süper Lig, Avrupa kupaları, Türkiye Kupası ve Süper Kupa mücadelelerinde toplam 238 resmi maça çıktı ve 116 gol kaydetti. 2006-07 sezonunda Fenerbahçe'nin ilk yabancı gol kralı oldu. Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki en golcü (14 gol) futbolcusu unvanının sahibi.

Alex, kendisine ait internet sitesinde, sezonun ikinci yarısını değerlendirdi. Brezilyalı futbolcu, yeni yıla 2009'daki performansı tekrarlayarak başlama çabasıyla girdiklerini kaydetti. Süper Lig'de şampiyonluğu hedeflediklerini belirten Fenerbahçeli futbolcu, şöyle konuştu: "İkinci yarıyı da lider bitirmek hiç şüphesiz hedefimiz. Uzun bir yol bizi bekliyor. Ayrıca ikinci yarıda karşı karşıya geleceğimiz bazı ekipler düşmemek için mücadele edecek. Bazıları da ilk sıralar için kavga verecek. Bütün bu rakiplerin yanında Türkiye'nin soğuk havasını, sahaların kötü şartlarını hesaba katarsak ikinci yarı hiç de kolay olmayacak. Bundan dolayı hata yapma lüksümüz yok."

Aziz Yıldırım'ın kırmızıya itirazı yok!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kırmızı renge karşı bir antipatisinin bulunmadığını belirtti. Önceki günkü idmanda Santos'un kırmızı, Baroni'nin sarı krampon giymesi bazı gazetelere 'Aman başkan görmesin' şeklinde yansımıştı. Galatasaraylı futbolcu Arda Turan'ın Florya'da Fenerbahçe marşı çalınmasına sinirlendiği olayla ilişkilendirilen haberler Aziz Yıldırım'ın tepkisini çekti. Başkan Yıldırım, "Türk bayrağına rengini veren, armamızda da yer alan 'kırmızı' rengi için, ne 'yazısız' ne de 'yazılı' bir kuralımız vardır." dedi.

'Lille engelini aşarsak Liverpool'u da eleriz'

Sarı-Lacivertli ekibin milli futbolcularından Uğur Boral, Fenerbahçe'nin 2010 yılına damga vuracağını iddia etti. F.Bahçe Gazetesi'nde röportajı yayınlanan sol kanat oyuncusu, herkesin kendisini Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıktıkları Sevilla maçındaki performansına göre değerlendirdiğini, bu yüzden 'Keşke Sevilla maçlarını hiç oynamasaydım.' diyecek hale geldiğini söyledi. Uğur Boral, Avrupa Ligi'ndeki rakipleri Lille'i geçmeleri halinde, Liverpool'u da eleyeceklerini öne sürdü.

Lugano, başarıya aç futbolcu istedi

Fenerbahçe'nin Uruguaylı oyuncusu Diego Lugano, sezonun ikinci yarısında fikstür avantajına sahip olmadıklarını söyledi. Lugano, "Mantaliteme göre fikstür avantajından ziyade bizim şampiyonluğa aç olmamız gerek. Şampiyonluk ancak bu şekilde kazanılıyor." dedi. İkinci yarıda tüm maçları kazanmalarının mümkün olmadığını ifade eden başarılı futbolcu, şunları söyledi: "Mağlubiyetler, beraberlikler olacaktır. En önemlisi hedeflerimiz için savaşmaktır."