BIST 10.884
DOLAR 32,69
EURO 35,44
ALTIN 2.494,31
HABER /  SPOR

Alexin derbi yorumu şaşırttı

Alex De Souza, Galatasaray ile yapacakları derbi maçla ilgili görüşlerine katılmadığını söyledi.

Abone ol

Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex De Souza, Galatasaray ile yapacakları derbi maçla ilgili görüşünü, ''Bazı taraftarlarımız Galatasaray'ı yenmenin şampiyonlukla eş değer olduğunu söylüyorlar.

Ancak biz futbolcular doğrusu bu düşüncede değiliz. Asıl hedef şampiyonluk olmalıdır'' diye açıkladı.

Fenerbahçe Gazetesi Maç Günlüğü dergisinde, derbiyle ilgili değerlendirmesine yer verilen Brezilyalı futbolcu, taraftarların Galatasaray karşısında alınacak galibiyeti, şampiyonlukla eş değer tuttuğunu kaydederek, ''Ancak biz futbolcular doğrusu bu düşüncede değiliz. Asıl hedef şampiyonluk olmalıdır. Bu maçta yine kendi gücümüzü gösterip Fenerbahçe'nin farkını ortaya koymak istiyoruz'' ifadesini kullandı.

Ligde 8. haftaya kadar güzel bir çıkış yakaladıklarını, sakatlıklar nedeniyle 10'da 10 hedefini aksattıklarını belirten Fenerbahçeli futbolcu, değerlendirmesinde şunları kaydetti:

''Ama işte yine bugün Galatasaray'ı yenerek, yine bu konuda yeni bir tarih yazmak, yeni bir rekora imza atmak istiyoruz diyebiliriz. Ben ve arkadaşlarım, Fenerbahçe seyircisinin tüm kalbiyle bütün stadyumu doldurarak bize destek olup 90 dakika bizim yanımızda olacaklarına inanıyorum.''

Dos Santos ise ezeli rekabeti, takım arkadaşlarının kendisine anlatımıyla bildiğini değerlendirmesini, ''Saha içinde bütün gücümle sonuna kadar mücadele etmek ve bu büyük maçta Fenerbahçe'nin büyüklüğünü hissetmek istiyorum. Oynadığım futbolla bu muhteşem taraftara farklı bir şekilde mutluluklar yaşatmak arzusundayım'' şeklinde tamamladı.