BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Alevilik art niyetle kullanılmasın

Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan Alevilik İslam dışıdır diyenler çatışma için zemin hazırlıyor açıklamasını yaptı.

Abone ol

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Almanya'nın Dortmund kentinde Avrupa Cem Vakfı Koordinatörlüğü"nün düzenlediği "Söyleşi ve Kültür Şöleni"ne katıldı.

Bakan Aydın burada yaptığı konuşmada, insanlığın zor bir dönemden geçmekte olduğunu belirterek, "Dünya küçüldü, küreselleşen dünyada farklılıklarımızı anlamakta ve yönetmekte zorluklarımız var. Bu çokluk içinde birliğimizi unutmamalıyız" dedi.

Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan da konuşmasında, Türkiye'de 1991 yılından bu güne kadar Cem evlerinin yaygınlaşması yolunda çok gelişme yaşandığını ve Türkiye'nin stratejik yerlerinde Cem Evlerinin yapıldığını ve hizmet verdiğini ifade etti.

Aleviliği art niyetle kullanılmak istendiğine dikkat çeken Doğan, "Alevilik İslam dışındadır diyenler Alevi-Sünni çatışması hazırlamaktadırlar. Günü geldiğinde, Türkiye'nin zayıf tarafını bulduklarında kendi çıkarlarına kullanmak istemektedirler, bu oyuna gelmeyin" dedi.