BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,13
ALTIN 2.872,47
HABER /  GÜNCEL

Albayın evi de kazılıyor

Ankara Göltepe'nin ardından bir kazı da Sincan'da başlatıldı. Bu kez bir albayın evinin bahçesi kazılıyor.

Abone ol

Firari Albay Mustafa Dönmez'in Ankara Sincan'daki evinin bahçesinde kazı başlatıldı. Bu kazının sebebi de yine bulunan bir kroki.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Ankara'da yapılan aramalar sırasında bir zanlının evinde bulunan bilgi ve belgeler doğrultusunda Sincan Yenikent'te Zir Vadisi olarak bilinen mevkide, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince arama başlatıldığı belirtildi. Aramanın vadideki tarihi Ermeni mezarlığı yanındaki boş bir evin bahçesinde devam ettiği kaydedildi.

Arama yapılan yere giden yol üzerinde önlem alan polisler basın mensuplarının bölgeye girişini engelledi. Bölgede gerekli önlemler alındıktan sonra basın mensuplarına izin verilebileceği belirtildi.

18:25: PROJEKTÖR YARDIMIYLA KAZI YAPILIYOR

Emniyet ekipleri ellerinde projektör ve kazma ile kazı alanına geldiler. Şu ana kadar iş makinaları alana gelmedi. İhtiyaç olması halinde iş makinası getirilecek. Mezarlığın yanında yer alan ve atıl halde olan ve yerleşim merkezlerine uzak olan evde güvenlik çemberi oluşturuldu. Polis ekipleri gazetecileri kazı bölgesinden uzaklaştırıyor. Kazı alanı mezarlığın hemen yanındaki atıl durumda olan bir evin bahçesi.

18:25: FİRARİ YARBAY DÖNMEZ TESLİM OLDU

Ergenekon Operasyonu kapsamında aranan ve evinde çok sayıda bomba ve mühimmat bulunan Yarbay Dönmez teslim oldu. Ergenekon Operasyonunun 10. dalgası kapsamında aranan ve evinde çok sayıda bomba ve mühimmat bulunan Yarbay Dönmez teslim oldu. Ergenekon operasyonunda aranırken firar eden Yarbay Mustafa Dönmez, askeri yetkililere teslim oldu. Operasyonun son aşamasında Adapazarı'ndaki bağ evinde çok sayıda bomba ve mühimmat ele geçirilen Yarbay Dönmez, Ankara'da teslim oldu. Başka bir suçtan arandığı için Ankara Mamak Askeri Cezaevi'ne konulan Dönmez'in polise teslim edileceği kaydedildi.

18:45: GÜVENLİK EN ÜST SEVİYEDE

Zihir Vadisi'nde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı. Jandarma ve polis ekipleri güvenlik şeridi oluşturdu. Terörle Mücadele Ekipleri'nden çok sayıda polis incelemelerini sürdürüyor. Alınan bilgiler çerçevesinde Yenikent Zihir Vadisi tespit edildi. Diğer 3 noktada olduğu gibi kazı çalışmalarına hızla başlandı. Atıl durumda olan evin kime ait olduğu araştırılıyor. Zihir Vadisi'nden ileriye doğru giden yol mezarlığa doğru gidiyor.