BIST 9.976
DOLAR 34,02
EURO 38,02
ALTIN 2.827,96
HABER /  GÜNCEL

Albay Temizöz'e tahliye yine yok!

Kayseri eski Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün yargılandığı davada bugün ilginç ifadeler vardı.

Abone ol

Kayseri eski Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ve Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Albay Temizöz, Kamil Atağ, Tamer Atağ, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ, Adem Yakin ve Kukel Atağ katıldı.

Mahkeme heyeti, 9 saat süren duruşmanın öğleden sonraki bölümünde tanık olarak dinlenen Mehmet Nuri Binzet'e, soruşturma esnasında savcılıkta verdiği bazı ifadeleri sordu.

Verdiği ifadelerin büyük bir kısmını kabul etmeyen Binzet, ''Mahkeme huzurunda verdiğim ifadelerim doğrudur. Savcı bey, kendisini benim yerime koyarak ifadeleri yazdırmıştır'' dedi.

Mahkeme heyeti, tanık Binzet'e Cizre'de 1994 yılında Mustafa Aydın'ın çıplak bir şekilde karınca yuvasına oturtulup daha sonra öldürülmesi olayıyla ilgili savcılıkta verdiği ifadesini okuduktan sonra bunun doğru olup olmadığını sordu.

Binzet, 'Albay Temizöz'ün Mustafa Aydın'ı karınca yuvasının üstüne oturttuğu' şeklinde bir beyanda bulunmadığını, böyle bir olayı sadece duyduğunu söyledi.

Albay Temizöz'ün kariyeri ve rütbesi gereği böyle bir şey yapmasının mümkün olamayacağını belirten Binzet, şunları söyledi:

''Cumhuriyet Savcısı B.Ö, konuyu bana bu şekilde anlattı ve emin olduğunu söyledi, Cemal Temizöz'ün Mustafa'yı vurduğunu gördüğümü söylememi istedi, ancak ben bunu asla kabul edemeyeceğimi söyledim. Savcı, benim o zaman içerisinde bulunduğum durumdan faydalandı. Temizöz'ün bu kişiyi öldürdüğünden emin olduğunu bana söyledi, beni ikna edebilmek için elinden geleni yaptı. Bana en azından ona doğru ateş ettiğini gördüğümü söylememi istedi. Temizöz'ün dışarıda kalması halinde zarar verebileceğini, çünkü bu kadar anlatımda bulunduğumu o nedenle onun tutuklanabilmesi için görgüye dayalı anlatımda bulunmamı istedi. Bu nedenle ben ifademde Temizöz'ün Mustafa'ya doğru ateş ettiğini, bu nedenle söylemiş olabilirim. Ayrıca savcı Genelkurmay Başkanlığını ikna edebilmek için ifadelerimin kayda alınması gerektiğini de söyledi. Bu nedenle bazı ifadelerim kayda alındı. Ancak bu kayıtların sadece kendisinde kalacağını söylemişti, ben bu kayıtlarda bazı olayları gördüm gibi anlatmış olabilirim.''

Mahkeme heyeti, tanığın ifade verme işlemine bir sonraki celse devam edileceğini belirterek, duruşmayı erteledi.