BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Albay Kubattan şok sözler !

Komisyon'a konuşun Albay, "Köşk'te bile istihbarat yapabiliriz" dedi. Gerekçe ise aynı: Buna yetkimiz var !

Abone ol

Hakkari Jandarma Komutanı Albay Erhan Kubat'ın Şemdinli Komisyonu'nda verdiği ifade Ankara'da yetki tartışmasına bir kez daha gündeme getirdi. Jandarma istediği yerde hatta Çankaya Köşkü'nde bile istihbarat yapabilir mi ? Albay Kubat'ın bu soruya verdiği yanıt açık: Evet buna yetkimiz var. İstediğimiz yerde istihbarat yapabiliriz.

Milletvekilleri Şaşırdı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen bombalama olaylarını aydınlatmak üzere Meclis’te kurulan Şemdinli Komisyonu’nda dün ilginç bir tartışma yaşandı. Komisyona bilgi veren Hakkari Jandarma Komutanı Albay Erhan Kubat, jandarmanın istediği her yerde istihbarat çalışması yapabileceğini öne sürdü. Milletvekillerinin, “Ankara’nın göbeği Çankaya’da da mı?” sorusunu ise Kubat şöyle cevapladı: “Evet. Yapabiliriz. Buna yetkimiz var. Operasyon ile istihbarat karıştırılmasın. İstihbaratta polis bölgesi asker bölgesi ayrımı olmaz.”

Kubat: " Yargısız infaz var"
 
Şemdinli’deki bombalamaya adı karışan astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz’i de savunan Albay, ‘yargısız infaz’dan yakındı; olayı terör örgütü PKK’nın yaptığını, arkadaşlarını suçlu görmediklerini ifade etti. Edinilen bilgilere göre Albay Kubat, jandarmanın istihbarat çalışmasına ilişkin eleştirilere cevap verirken, “Biz yasalara dayalı olarak istihbarat yapıyoruz.” iddiasında bulundu. Jandarmanın yurt genelinde istihbarat yapabildiğini, bu konuda bir kısıtlamanın olmadığını belirten Kubat, “İstihbaratı operasyondan ayırmak lazım. Polis bölgesinde operasyon yapamayız; ama istihbarat yaparız. Diyelim, takip edilen kişi jandarma bölgesinden polis bölgesine geçti. Bu sırada doğası gereği istihbarat devam eder. Bu anda polise bilgi vermek de her zaman mümkün olmaz.” diye konuştu. Bombalanan kitabevi sahibi Seferi Yılmaz hakkında 22 Ağustos 2005 tarihinde Van Ağır Ceza Mahkemesi’nden dinleme ve takip kararı çıkarttıklarını belirten Kubat, 1 Kasım 2005 tarihindeki büyük atlamayla ilgili istihbarat yapılırken Seferi Yılmaz’ın terör örgütüyle telefon görüşmesi yaptığını tespit ettiklerini anlattı.