BIST 9.577
DOLAR 34,04
EURO 37,90
ALTIN 2.823,40
HABER /  GÜNCEL

Alaton TÜSİAD için kararını verdi

TÜSİAD'ı bırakacağı gündeme gelen işadamı İshak Alaton dernekle ilgili son kararını verdi.

Abone ol

İş dünyası İshak Alaton'un "TUSİAD'ı bırakıyorum" açıklamasıyla sarsılmıştı. CNBC-e'ye açıklama yapan Alaton, TÜSİAD üyeliğinden ayrılmayı bugün için gereksiz bulduğunu söyledi.

Alaton, TÜSİAD'ı bırakmama kararını şöyle anlattı:

"Yeni Anayasa çalışmaları ile ilgili olarak TÜSİAD'ın yaptırdığı rapor kamuya açıklandıktan sonra, TÜSİAD Yönetim Kurulu'nun bu rapora mesafe koymuş olması, Başkan Ümit Boyner'i çok güç bir duruma sokmuştur. Bu fırtınalı ortamda, çok sevdiğim ve cesaretini takdir ettiğim Ümit Boyner'in sıkıntısını daha da arttırmak, bana yakışmayacaktır. Ancak, Türkiye'mizi 21. yüzyılda yeni ufuklara heyecanla taşıyacak iş dünyamızın gerçek temsilcilerinin, TUSKON, MÜSİAD ve benzeri yerel STK'ların mensupları olduğuna inanıyorum. Bu demokrat, genç ve dinamik kuşağın insanlarına maddi ve manevi desteğim, her zamankinden daha büyük bir heyecanla devam edecektir."

CEM BOYNER'İ ÖPMÜŞTÜ

İshak Alaton, TÜSİAD'ın anayasa raporunun güçlü bir destekçisiydi. Alaton TÜSİAD'ın raporu açıkladığı toplantıda söz alan Cem Boyner'i konuşmasının ardından alkışlamış, yerinden kalkıp öperek tebrik etmişti.

Ancak ardından TÜSİAD'dan gelen "tartışma bizim görüşlerimizi yansıtmıyor" ifadesi Alaton'u hayalkırıklığına uğrattı ve e-mail yoluyla yaptığı açıklmada "TÜSİAD artık güven vermeyen bir dernek olarak tarihteki yerini alacaktır" dedi. Alaton, yoluna MÜSİAD ve TUSKON gibi dinamik STK'larla devam etmeyeceğini söylemişti.