BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Akyıldız tasarıyı eleştirdi

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nı eleştirdi.

Abone ol

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın gizli sıkıntılar içerdiğini ileri sürdü.

Bir grup sendika üyesiyle TBMM'nin Dikmen kapısı önünde basın açıklaması yapan Akyıldız, hükümet tarafından getirilen önerilerin, kendilerini sıkıntıya soktuğunu, dünyanın hiçbir yerinde bu tür bir uygulama ve düzenleme olmadığını savundu.

Akyıldız, dünyanın hiçbir yerinde çalışan bir kişinin 38 yaşında emekli olmadığını kaydederek, ''Görüyorsunuz, oy kaygısıyla neler yapılıyor'' dedi.

''Yeni Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın gizli sıkıntılar içerdiğini ve bu tasarıyla emekli maaşlarının azalacağını'' söyleyen Bircan Akyıldız, şunları kaydetti:

''8/1 derecesindeki bir diş hekimi emekli olursa 675 YTL, bugünkü tasarıya göre ise 615 YTL alacak.

2/2 derecesindeki bir mühendis bugün bin 56 YTL alırken, tasarıya göre, 926 YTL; 6/1 derecesindeki bir memur ise 670 YTL alırken, 604 YTL alacak.''

Bircan Akyıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenerek, ''Eğer biz doğruları söylemiyorsak, çıkın da bize yalancı deyin. Önümüzde seçim var. Yemin olsun, ev ev, köy köy dolaşarak bu yaptıklarınızı anlatacağım'' diye konuştu. Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.