BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  POLİTİKA

Aksudan Kızılaya övgü

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Kızılay'ın Türk milletinin yüzakı bir kuruluşu olduğunu söyledi

Abone ol

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Kızılay'ın Türk milletinin şefkatinin, yardımseverliğinin ve iyiliğinin ölçüsü ve sembolü olduğunu söyledi.
Kızılay'ın 138. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu'nda konuşan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ''Türk Kızılayı, toplumun güç ve kaynaklarını harekete geçirerek, her yer, zaman ve şartta, hiçbir ayrım yapmaksızın insanlara yardım ederek, her ne sebeple ortaya çıkarsa çıksın insanın ızdırabını dindirerek, insanlar arasında karşılıklı anlayış, dostluk, saygı, barış ve işbirliğini geliştirerek, insan onurunu korumayı kendine hedef seçmiştir" dedi.

Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenen resepsiyonda konuşan İçişleri Bakanı Aksu, Kızılay'ın Türk milletinin şefkatinin, yardımseverliğinin ve iyiliğinin ölçüsü ve sembolü olduğunu söyledi. Kurulduğu günden bugüne geçen 138 yıl zarfında Kızılay'ın faaliyetlerinin tümünde bu damganın görüldüğünü belirten Aksu, ''Kızılay, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve çağdaş Türk toplumunun sosyal dayanışmada örnek olarak gösterebileceği çok değerli bir kurumdur'' dedi.

Aksu, Kızılay'ın aynı zamanda Türkiye'nin taraf olduğu sorumlulukları da yerine getirerek, uluslararası alanda Türk milletinin yüzünü ağartacak önemli bir görevi de yerine getirdiğini ifade etti.

Aksu, Türk Kızılayı'nın, 21. yüzyılın sivil toplum örgütlerinin gelişmesine paralel olarak kendini geliştirdiğini belirterek, kuruluşun örgütlenme, lojistik, haberleşme, afete hazırlık, hızlı müdahale gibi alanlarda büyük atılımlar yaptığını söyledi.
Bakan Aksu şunları kaydetti:

''Geçmiş dönemlerde olduğu gibi son 1 yıl içinde de Kızılay yardıma, şefkate, sıcak aşa, ekmeğe, ilaca muhtaç olanların yanında, velhasıl her kim insani bakımdan neye muhtaçsa onun yanında olmuştur. Bu ihtiyaçların, Türkiye'nin içinden veya dışından olması arasında bir ayrım gözetmemiştir. Din, ırk, mezhep, renk farkı gözetmeksizin Kızılay sadece Türk devletinin, Türk milletinin bir kurumu olarak değil, insanlık aleminin bir kurumu olarak çok iyi bir imtihan vermiştir. Türk Kızılayı bir bakıyorsunuz Edirne'de sel felaketinden mağdur vatandaşların yanında, bir bakıyorsunuz depremde dost ve kardeş Pakistan halkının yanında. Balkanlar'dan Afrika'ya kadar bir çok ülkede Türk halkının merhamet elini yardıma muhtaç insanlara ulaştırmak için dünyanın her yerinde, tüm insanların yanında.''

Kızılay'ın, Güney Asya'da tsunami felaketi için 61 milyon, Pakistan depremi için de 58 milyonu nakit olmak üzere toplam 103 milyon YTL bağış topladığını hatırlatan Aksu, bunun Kızılay'ın, Türk halkının gönlünde saygınlığını ve itibarını koruduğunun delili olduğunu söyledi.
Aksu, Kızılay mensupları ve dostlarına da hitaben, ''Ülkemizin her köşesinden bir araya gelerek, birlik beraberlik içinde, insanlık için çalışmanız takdire şayandır. Sizler Türkiye'nin bütün dünyada iftihar edeceği örnek sivil toplum kuruluşunun sahiplerisiniz'' dedi.
Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali de hedeflerinin, Türk Kızılayı'nı dünyanın en büyük yardım kuruluşu haline getirmek olduğunu bildirdi.

Kızılay'ın şeffaf, adil, hesap veren ve hesap sorabilen bir uygulamaya girdiğini söyleyen Küçükali, ayrıca, yeni kurumsal kaynak yönetimi programıyla önümüzdeki dönemde Kızılay'a bağışta bulunanların, bağışlarının nerede ve ne şekilde kullanıldığını bilgisayar ortamında takip edebileceklerini anlattı.

Konuşmaların ardından Tekin Küçükali, Bakan Aksu'ya katkılarından dolayı plaket sundu. Ardından, Bakan Aksu, törene katılan milletvekilleriyle birlikte 138. kuruluş yıldönümü pastasını kesti. Resepsiyonda, Türkiye Kızılay Derneğinin Pakistan'daki psikososyal merkezinde rehabilite ettiği afet mağduru çocuklardan 10'u mini konser verdi. Çocuklar iki Türkçe parça da seslendirdi.