BIST 9.468
DOLAR 34,42
EURO 36,38
ALTIN 2.836,57
HABER /  GÜNCEL

Aksu kumaş kolleksiyonunu tanıttı

Yönetim Kurulu Üyesi Dinçkök: 'Katma değerli ürünler üreterek,ihracatımızı artırarak, hem iç pazarımızı korumayı hem de ihracata katkımızı yükseltmeyi planlıyoruz'.

Abone ol

Aksu İplik Dokuma ve Boya Apre Fabrikaları T.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ayça Dinçkök, katma değerli ürünler üreterek, ihracatlarını arttırarak, hem iç pazardaki paylarını korumayı hem de ihracata katkıyı yükseltmeyi planladıklarını bildirdi.

Aksu'nun 2006 ilkbahar/yaz kumaş koleksiyonu düzenlenen bir defileyle tanıtıldı.Defile öncesi sektöre ilişkin bir değerlendirme yapan Ayça Dinçkök, tekstil sektörünün Türkiye istihdamının yüzde 11'ini, sanayi istihdamının yüzde 30'unu ve ihracatın yüzde 28'ini temsil ettiğini
söyledi.

Dinçkök, Türkiye'deki tekstil işçisi maliyetinin 900 dolar seviyelerindeyken, Çin'de bu rakamın 160 dolar sevilerinde bulunduğunadikkati çekti.

Son 10 yılda tekstilin büyük kan kaybettiğini savunan Dinçkök, şöyle konuştu:''Tüm bunların yanı sıra hala kendi topraklarımızda kayıtsız ekonomiden doğan haksız rekabetle uğraşıyoruz. Yüzde 50-60 oranında olduğunu tahmin edilen kayıt dışı satışlar ve yüksek işçi maliyetleri,tüm hukuksal ve sosyal yükümlülüklerini yerine getiren şirketleri ve dolayısıyla sektörümüzü çok olumsuz etkiliyor.''

Dinçkök, iç pazardaki en büyük rakiplerinin İtalya olduğunu belirterek, maliyetle değil, tasarım ve katma değerli ürünlerle sektörde yarıştıklarını söyledi. Türkiye ekonomisindeki olumlu gidişe de değinen Ayça Dinçkök, ''Enzor günler geride kaldı. Yünlü sektör sanat ister, tecrübe ister.

Bizde hem tecrübe, hem sanat hem de azim var. Katma değerli ürünler üreterek, ihracatımızı arttırarak hem iç pazarımızı korumayı hem de ihracata katkımızı yükseltmeyi planlıyoruz'' diye konuştu.

Dinçkök, hedeflerinin Aksu'yu yenileyerek, çok daha ileriye taşımak olduğunu vurguladı.

İHRACATI TÜM DÜNYAYA YAYMA HEDEFİ

Aksu Genel Müdürü Murat Kılıç da, 50 yılı aşan deneyimi, dünya şirketi olma yolundaki vizyonu ve sürekli gelişime açık, çağdaş yapısıyla Aksu'nun Türk tekstil sanayiinin öncülerinden biri olduğunu söyledi.
Kurulduğu 1952'de yılda 210 ton iplik üretme kapasitesine sahip olan Aksu'nun bugün yılda 9 bin ton iplik ve kadın-erkek dış giyimine yönelik 5 milyon metre yünlü kumaş üretim kapasitesine ulaştığını belirten Kılıç, Aksu'nun, kaliteye ve çevreye yaptığı yatırımlar, sektörüne getirdiği yenilikler ve yüksek standartlar ile Türkiye'nin öncü kuruluşlarından bir olmaya devam edeceğini kaydetti. Kılıç, şirketin yurt dışında beş kıtada 30 ülkeye yaptığı ihracatla Türk tekstilini başarıyla temsil ettiğini dile getirerek, ''Ana hedefimiz, dünyadaki yünlü kumaş üreticileri arasında en iyi tanınan ve güven duyulan markalardan biri olmak ve ihracatımızı tüm
dünya ülkelerine yaymaktır'' dedi.
 
Aksu'nun yeni kurumsal kimliğini yansıtan 2006 ilkbahar/yaz kumaş
koleksiyonu hakkında bilgi de veren Kılıç, kadın-erkek olarak
hazırlanan koleksiyonun 2006 Mart ayında Paris Premier Vision
Fuarı'nda sergileneceğini bildirdi.

Fuarda, bu ürünleri tüm dünyaya sunmaya başlayacaklarını belirten
Kılıç, hedeflerinin senede 4 koleksiyon yapmak olduğunu kaydetti.