BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,10
ALTIN 2.840,35
HABER /  GÜNCEL

Aksoy’a Özfatura desteği

AK Parti'nin adaylık teklifini kabul etmeyen Özfatura Sürpriz aday Aksoy'un yanından ayrılmıyor.

Abone ol

Ak Parti’den gelen adaylık teklifini kabul etmeyen Özfatura, Erdoğan’ın öne çıkardığı ve kamuoyunda sürpriz aday olarak değerlendirilen Aksoy’un yanından ayrılmıyor. Ak Parti’nin beklenen adayı Özfatura, Taha Aksoy’a seçim öncesi ve sonrasında her türlü desteği vereceğini belirtti. Taha Aksoy da Özfatura gibi deneyimli bir isimden aldığı destekten son derece memmun olduğunu belirterek, seçim bildirgesinde Özfatura döneminde yapılan ancak Ahmet Piriştina döneminde yapılmayan icraatları ekledi.

Bunların başında öğrenci bursları ile toplu konut üretimi başı çekiyor. Özfatura döneminde yapılan 7 Evka projesi ile binlerce İzmirli’nin başını sokacak bir yuvaya kavuştuğunu dile getiren Aksoy, yoksullar için aşevleri ve orta ve yüksek öğrenim gören binlerce öğrenciye 5 yıl öncesine kadar verilen öğrenci burslarının devam edeceğini de kaydediyor.

Her zaman romantik

Kamuoyundaki tanınırlılık oranını günden güne yükselten Taha Aksoy, yoğun seçim çalışmaları arasında romantizmden de taviz vermiyor. Yanından ayırmadığı eşinin desteğini alan Aksoy çoğu zaman eşinin elinden tutarak sevgisini belirtiyor.

Direksiyona geçti

Seçim çalışmasının yoğunluğuna rağmen halkla iç içe bir başkan adayı profili çizen Aksoy, İzmir Buca’daki bir seçim programının ardından seçim otobüsüne bindi. Şoförün gelmediğini gören Aksoy direksiyona geçti. Vatandaşlarla şoför kabininden sohbet eden Aksoy, ‘İnşallah belediyenin de direksiyonu 28 Mart’ta Ak Parti’li yöneticilerin eline geçecek” diye espri yaptı.

Kızlara laf itirafı

Ak Parti adayı Aksoy Sivaslılar derneğinin düzenlediği geceye katıldı. Demiryolcu babasının görevi nedeniyle bir süre lisede kalan ve burada tanıştığı Eşi Nilgün Aksoy’la evlenerek Sivaslılar’a enişte olan Aksoy, Sivas’taki gençlik yıllarında kızlara yazdıkları bir maniyi de okuyarak geceye katılanlara samimi itirafta bulundu. Kızlara laf atmak için yazdıkları, ‘Bir elinde musluk, çalarım güzel ıslık, Çimento’nun kızları, çifte kavrulmuş fıstık” maniyi de okudu.