BIST 9.673
DOLAR 35,27
EURO 36,71
ALTIN 2.967,59
HABER /  POLİTİKA

Akşener'den olay MHP açıklaması kesinlikle bir tuzak!

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Samsun'da büyük bir coşkuyla karşılandı. Akşener, genel merkezin belirlediği tarih hakkında "Kesinlikle bu bir tuzaktır. Bu delege, bu teşkilat bu tuzağa düşmeyecektir." dedi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Sinop mitingi öncesi Samsun'un Alaçam ilçesine uğradı. Zamanının kısıtlı olması nedeniyle Alaçam girişinde kısa bir konuşma yapan Akşener, partililerin "Başbakan Meral" sloganlarıyla karşılandı.

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, "19 Haziran'daki kongre tarihi, sizin başardığınız bir tarihtir. Türkiye'de ilk defa başarılan bir sivil harekettir. Dövüşmeden, itişmeden, ona buna yaslanmadan, güç odaklarıyla el sıkışmadan, meydan okuya okuya, engelleri yıka yıka gelinen bir noktadır." dedi.

MHP'de kongre sürecinin 1 Kasım seçim sonucu sonrasında başladığını belirten Akşener, seçim sonucuna göre Milliyetçi Hareket Partisi'nin 2 milyonun üstünde oy ile 40 milletvekili kaybettiğini, 5 ayda bu kadar büyük kayba uğraması nedeniyle olağanüstü kurultay talebinin gündeme geldiğini anlattı.

MHP Genel Merkezi'nin söz konusu kongreyi yapmamak için elinden geleni yaptığını dile getiren Akşener, "Meşveret yapalım diye yola çıktık. Maalesef istişare ortamı ortadan kalktı. 'Delegelerin imzasını alın' denildi. 548 delege imza verdi. 306 delegemiz de 'kongreyi toplayın gelip orada 'evet' oyu vereceğim' dedi. Yani 854 delegenin tamamı olağanüstü kurultayı istiyor. Bunları götürdük, 'hayır' denildi. Zorunlu olarak bizi mahkemeye gönderdiler. O mahkeme sürecini de biliyorsunuz, mübarek, engelli koşu oldu." ifadelerini kullandı.

"TÜRK DEMOKRASİ TARİHİNDE ALTIN SAYFAYA YAZILDI"

Hukukun üstünlüğü ve adaletin tesis edilmesine yönelik delegelerin örnek bir tutum sergilediğine işaret eden Akşener, "5,5 aydır gösterdiğiniz direnç, milletimizin gözünde Türkiye'nin durumunu gösteren bir ayna halini aldı. 15 Mayıs, Türk demokrasi tarihine altın sayfaya altın harflerle yazılmış bir not olarak düştü. Dolayısıyla üst kurul delegelerimiz 5,5 ay içinde iki şeyi başardı. İftiralara direnç gösterdiler. 'Paralel' denildi hepimize, hadi bana denildi, anladık da delegeye 'paralel' denildi. 'Cemaat destekliyor' denildi. Denilmedik şey kalmadı." değerlendirmesinde bulundu.

Akşener, delegelerin bütün suçlamalara direnerek 15 Mayıs sürecini de geride bıraktığının altını çizdi. "Ülkücü hareket, milliyetçilik ve demokrasi ikiz kardeştir" diyen Akşener, Başbuğ'un emanetine sahip çıktığını vurguladı.

Türkiye'de uzun zamandır oluşturulan "korku imparatorluğunun" yerle bir edildiğini anlatan Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun için 19 Haziran'daki kongre tarihi, sizin başardığınız bir tarihtir. Türkiye'de ilk defa başarılan bir sivil harekettir. Dövüşmeden, itişmeden, ona buna yaslanmadan, güç odaklarıyla el sıkışmadan, meydan okuya okuya, engelleri yıka yıka gelinen bir noktadır. Bugün gelinen noktada çağrı heyetini hakimler, mahkeme görevlendirmiştir. Bu arkadaşlarımız bu kararı vermemiş olsalar, kongreyi yapmamış olsalar 6 ayla 3 yıl arasında hapis cezasıyla yargılanmak zorunda kalırlardı. Genel merkezin 8 Temmuz'daki seçimli kongresini, kongre yapma kararı maalesef kendilerinin elinin tersiyle ittiği, 548 imzayı kabul etmedikleri günden itibaren mahkemeye intikal ettiği için, gene tüzüğümüze göre böyle bir kongre kararı alma hakkının bulunmamasıyla nedeniyle yapamayız."

"ÖNCE TÜZÜK DEĞİŞECEK, SONRA SEÇİMLİ KONGREYE GİDİLECEK"

"MHP Genel Merkezi şimdi de '10 Temmuz'da kongre olacak, hadi bakalım buyurun, öbürü gayri meşru' demektedir" ifadesini kullanan Meral Akşener, şunları kaydetti:

"Kesinlikle bu bir tuzaktır. Bu delege, bu teşkilat bu tuzağa düşmeyecektir. Eğer o gün hukuksuz şekilde, tüzüğe ve kanuna aykırı biçimde kongreye gidilir o kongre yapılırsa aynı kongreye davet eden insanlar eliyle iptal ettirirler. Tekrar 6 ayımıza sebep olur. Bu nedenle 19'unda tüzük kongresinin yapılacağını sizlerle paylaşmak isterim. Maalesef genel merkezin eliyle bu duruma geldiğinizi sizinle paylaşmak istiyorum. Hukuken verilen görevi yerine getiren çağrı heyetinin kararına hep beraber uyacağız. Önce sizin katılımıyla tüzük değişecek, ondan sonra alınan kararla seçimli kongreye gidilecek. Sayın Genel Başkan, genel merkez mensupları çağrı heyetiyle irtibat halinde olmak üzere bir veya birkaç arkadaşımızı görevlendirebilir ve birlikte 19 Haziran'da kongre yapılabilir ama o kongreyi yapacak olan çağrı heyetidir. Başka bir kongre tarihi mümkün değildir. Seçimli kongre, sonra sizler tarafından alınan kararla yerine getirilecektir."