BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,86
ALTIN 2.823,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aksaray'da et ithalatına tepki!

Et Balık Kurumu vasıtasıyla canlı hayvan ithalatının yolunun açılması kırmızı et üreticilerini tedirgin etti.

Abone ol

Eski fiyatı dikkate alarak besiye hayvan alan yüzlerce üreticinin mağdur olacağını ifade eden Aksaray Kasaplar Odası Başkanı Kani Yerli ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, “Et fiyatlarının yüksekliğinden biz de rahatsızız. Ancak buna ihracatla çözüm aramak çok yanlış. Bir çok arkadaşımız zor durumda kaldı” dedi.

Üç gün boyunca Et Balık Kurumu ve Tarım Bakanlığı'nda çeşitli görüşmeler yaptıklarını ve et ithalatına karşı olduklarını ifade ettiklerini belirten Aksaray Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, “Üç gündür Kasaplar Odası Başkanımız ile birlikte Ankara'da çeşitli toplantılara katılıp görüşlerimizi aktarıyoruz. Sadece biz değil tüm illerin üreticileri Ankara'da Et Balık ve ilgili kurumlarla görüşmeler yapıyorlar. Şimdiden kesim fiyatlarında önemli bir düşüş oldu. Bunun yansıması devam edecektir. Bize söylenen yurt dışından Bulgaristan ve Ukrayna bölgesinden canlı hayvan getirileceği yönünde. Biz buna razı olmadığımızı ifade ettik. Tepkilerimiz gerekli mercilere iletildi” dedi.

Etin üreticiden alınırken çok fazla pahalı olmadığını ifade eden Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Özkök, “Canlı hayvanda et 17 liradan kesilirken, şimdi 16 liraya kadar düştü. Ancak fiyatlar marketlerde aynı. Bizden 17 liraya aldıkları eti markette 40 liraya satılıyorsa bizim suçumuz nedir. Et ithalatı oluyor. Bu fiyatlarda bir düşüşe neden olabilir ama çıkan üreticinin cebinden çıkar. Marketler bizden kestiklerini düşürürler fahiş fiyatlar devam eder. Şimdi 1 ay önce et fiyatlarının halini düşünerek besi alan yüzlerce üretici pahalı aldıkları hayvanları et ucuzlayınca zararına kesime gönderecekler. Bu da üreticiye zarar verecek” dediler.