Sezgin Tanrıkulu, AK Parti Genel Merkezi’nde çalışan şoförlerin Başbakanlık’a Basın Halkla İlişkiler Müşaviri olarak atandığı iddiasını, soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.
Abone olBaşbakan Yardımcısı Ali Babacan’n yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Tanrıkulu, atanan şoför sayısının 50 olduğu iddiasına da yer verdi. Başbakanın yanındaki bir şahsın eşine bile şoför verildiğinin öne sürüldüğünü anımsatan Tanrıkulu, Başbakanlık’ın berberinin de Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği’ne atandığı ve AKP iktidara geldiğinde Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde 353 kişi çalışırken bu sayının 10 yılda 2’ye katlanarak 684 kişiye çıktığı iddiasını da gündeme getirdi. Tanrıkulu, önergesinde şu sorulara yanıt istedi:
ATAMA ŞARTLARI NELER?
“AKP Genel Merkezi’nde çalışan şoförlerin Başbakanlık’a Basın Halkla İlişkiler Müşaviri olarak atandığı iddiaları doğru mudur? Başbakan’ın yakınında bulunan bir şahsın eşine bile şoför verildiği iddiaları doğru mudur? Başbakanlık’ın berberinin Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği’ne atandığı iddiası doğru mudur? Başbakanlık’a Basın Halkla İlişkiler Müşaviri olarak atanma şartları nelerdir? AKP iktidara geldiğinde Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde 353 kişi çalışırken bu sayının 10 yılda 2’ye katlanarak 684 kişiye çıktığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu durumun gerekçesi nedir? Son 10 yılda işe alınanların çoğuna “uzman kadrosu” verildiği iddiası doğru mudur? Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde uzman olarak atanma şartları nelerdir? Uzman kadrosunda çalışanların maaşlarının 5 bin ila 7 bin lira arasında olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise şoför ve berber olarak görev yapan kişilere uzman kadrosu verilmesi etik midir?
ÖĞRENİM DÜZEYLERİ NEDİR
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde çalışan 684 kişinin öğrenim düzeyi nedir? Hangi kadro ile görev yapmaktadırlar? Başbakanlık Basın Halkla İlişkiler Müşaviri personel alımlarında KPSS başarı puanı istenmiş midir? Başbakanlık’a Basın Halkla İlişkiler Müşaviri ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne uzman personel alımlarında sınav yapılmış mıdır? Kamu personel alımları sınavsız, hükümet inisiyatifi ile mi gerçekleşecektir? KPSS’nin kaldırılmak istenmesinin gerekçesi nedir? KPSS şartının kamu personeli alımlarında kadrolaşmanın önüne engel olarak çıktığı iddiası doğru mudur? 2002-2014 yılları arasında Başbakanlığa alınan müşavir sayısı nedir? Bu kişilerden kaçı diğer kurumlara geçiş yapmıştır? Bu kurumlar hangileridir? Usulsüz yapılan atamalar ile ilgili işlem yapılacak mıdır? Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne 2002-2014 yılları arasında alınan personel sayısı nedir? Branşlara göre dağılımı nedir?”