BIST 9.130
DOLAR 34,25
EURO 37,60
ALTIN 2.910,86
HABER /  POLİTİKA

AKP yolsuzlukla yüzleşiyor

AKP, yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya kalan 3 belediye için harekete geçti.

Abone ol

AK Parti, yolsuzluk, usulsüzlük, görevi ihmal gibi suçlamalarla karşı karşıya kalan 3 belediye için İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Parti, iddiaları araştırmak üzere AK Parti'li 3 belediye için İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş görevlendirmesini talep etti. İçişleri Bakanlığı da Isparta, Karaman ve Bingöl belediyeleri hakkında inceleme başlattı.

AK Parti, hakkında yolsuzluk, usulsüzlük ve görevi ihmal gibi iddiaların bulunduğu 3 belediyeyle ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan "inceleme" talep etti. AK Parti'nin yaklaşık 15 gün önce İçişleri Bakanlığı'na başvurarak haklarında çeşitli iddialar bulunan 3 belediye hakkında inceleme başlatılması talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Partinin talebi üzerine, AK Parti'li Isparta, Karaman ve Bingöl Belediyeleri hakkında inceleme başlatan İçişleri Bakanlığı, bu 3 belediyenin uygulamalarıyla ilgili usulsüzlük, görevi ihmal ve yolsuzluk suçlamalarını araştırmaya başladı.

Bakanlık, Karaman'da Ramazan yardımlarıyla ilgili iddiaları araştıracak. Belediyenin fakir vatandaşlara dağıttığı bin 500 gıda paketinden 38'ini kendi personeline verdiği şikayeti üzerine Bakanlık, yardım paketlerinin usulüne uygun dağıtılıp dağıtılmadığını araştıracak. Karaman Belediyesi ile ilgili şikayetler arasında "kaçak inşaat" iddiaları da var.

Isparta ve Bingöl'de de belediye hakkında ihalelerde usulsüzlük, görevi ihmal gibi iddialar da bu süreçte İçişleri Bakanlığı tarafından araştırılacak. Bakanlık müfettişlerinin hazırlayacağı raporlar doğrultusunda, belediyeler hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmamasına karar verilecek. AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün de, "Bize gelen bazı iddia ve şikayetler var. Bu iddiaların araştırılması için İçişleri Bakanlığı'ndan şikayet olan yerlerde görevlendirilmek üzere müfettiş gönderilmesini talep ettik. Bu iddiaların incelenmesini istedik" diye konuştu.