BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

AKP mitinge otobüsle adam taşıyor

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, partisinin Gaziantep'te düzenlediği mitinge katıldı. AKP iktidarını eleştiren Soylu, halkın sandıkta hesap soracağını söyledi.

Abone ol

Soylu, Gaziantep İslahiye ilçesinde esnafı ziyaret etti, partisinin Pazar Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka seslendi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Miting alanlarına otobüslerle adam taşıyorlar, fotoğraf hileleri ile milletin kendilerine itibar etmediği anlaşılmasın diye milleti kandırmaya çalışıyorlar'' dedi.

Seçim çalışmalarını Türkiye'nin dört bir yanındaki 27 il ve ilçeyi gezerek sürdürdüğünü belirten Soylu, kendisinin bazılarının iddia ettiği gibi ''Sivas'ın ötesine geçemeyen'' kişilerden biri olmadığını söyledi.

Hükümetin her alanda başarısız olduğunu ve Türkiye'nin sorunlarının arttığını, ağırlaştığını savunan Süleyman Soylu, şöyle konuştu:

''Dün Van'da, Eleşkirt'te, Siirt'teydim. Yağmur, kar altında ülkemin her noktasındaydım. Miting alanlarına otobüslerle adam taşıyorlar, fotoğraf hileleri ile milletin kendilerine itibar etmediği anlaşılmasın diye, milleti kandırmaya çalışıyorlar.''

Soylu, özgür, zengin, demokrat bir Türkiye istediğini, DP'nin değerler üzerinden siyaset yapmayı reddettiğini vurgulayarak, ''Diyorlar ki 'Türkiye'yi modernleştireceğiz', sen kim, Türkiye'yi modernleştirmek kim'' dedi.

AK Parti iktidarının çiftçiyi ''diz çöker'' hale getirdiğini öne süren Soylu, dünyanın en pahalı mazotunu kullanan çiftçinin ''poşetle aldığı mazotun hesabını'' sandıkta soracağını savundu.

DP Genel Başkanı Soylu, AK Parti iktidarı döneminde ekonomik darboğaz nedeniyle vatandaşın kredi kartı batağına saplandığını, kredi kartı borçlarının 20 kat arttığını, Türkiye'nin ''rant ve faiz'' ülkesi haline getirildiğini öne sürdü.

Soylu, partisinin Belediye Başkan Adayı Melike Uludağ'ı da tanıtarak vatandaşlardan destek istedi.