BIST 9.777
DOLAR 34,17
EURO 38,15
ALTIN 2.914,62
HABER /  POLİTİKA

AKP anketinden CHP çıktı

Anketi yaptıran Ak Parti'ydi. "Yerel seçimlerde hangi partiye oy vereceksiniz" diye sordu. Cevap CHP'ydi. Anket bakın nerede yapılmıştı?

Abone ol

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın özel bir şirkete geçen ay yaptırdığı ankete katılan 21 ilçedeki 28 bin 700 kişiden yüzde 42'sinin CHP, yüzde 36'sının AK Parti, yüzde 9.2'sinin ise MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanmasını istediğini belirtti.

Anket AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından yapıldı. Büyükşehir Beledisi sınırlarında kalan 21 ilçede, ilçe ve Büyükşehir Belediye başkan adaylarını ve partinin durumunu yaptırdığı anketle yokladı.

Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen ankete farklı sosyo-ekonomik yapıya sahip 28 bin 700 kişi katıldı.

CHP 6 PUAN ÖNDE

29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı hangi partinin kazanmasını istersiniz’ sorusuna ankete katılanlar cevabı şöyle oldu:

yüzde 42'si CHP,
yüzde 36'sı AKP
yüzde 9.2'si MHP yanıtı verdi.

Bu partileri DSP, Anavatan, DP yüzde 1, GP yüzde 1.5, SP ise 0.5 oranında takip etti.

CHP'nin kazanmasını isterim’ diyenlerin yüzde 19.7'si ‘Sosyal demokrat olduğu için’, yüzde 16.3'ü ‘Düşüncelerime yakın olduğu için’, yüzde 11.1'i ‘Atatürkçü olduğum için’, yüzde 10.5'i ‘Hizmetleri olduğu için’, yüzde 7.3'ü ‘Aileden gelenek olduğu için’, yüzde 6.3'ü ise ‘AKP'nin kazanmasını istemediğim için’ şıklarını işaretledi.

‘AKP'nin seçimleri kazanmasını isterim’ diyenlerin yüzde 35.2'si ‘Çalışmaları başarılı olduğu için’, yüzde 18.2'si ‘Diğer partilere göre daha iyi olduğunu düşündüğüm için’, 16.4'ü ‘İktidar partisi olduğu için’, yüzde 8.6'sı ‘Yöneticiliği ve belediyeciliği bildiği için’, yüzde 6.6'sı ise ‘Güvenilir ve dürüst olduğu için” cevabını verdi.

AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR'DE DAHA İYİ OLUR

‘Büyükşehir Belediye Başkanlığını AKP kazanırsa daha mı iyi yoksa daha mı kötü olur?’ sorusunu ise yüzde 71.7 ‘Daha iyi olur’, yüzde 10.5, ‘Daha kötü olur’, yüzde 6.2 ‘Aynı olur’, yüzde 11.6 ise ‘Fikrim yok’ diye yanıtladı.

DOKUZ İLÇEDE ÖNDE

İlçenizde hangi partinin kazanmasını istersiniz” sorusunda Bayraklı, Bornova, Karabağlar, Gaziemir, Buca, Torbalı, Kemalpaşa, Aliağa'da AKP 1'nci çıkarken Konak, Bayındır, Menderes, Menemen ve Çiğli'de ise AKP-CHP'nin arasındaki yarışın başa baş gittiği sonucu ortaya çıktı.

DÖRT İSİM

Ankete, ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kimi görmek istersiniz?’ sorusunda kamuoyunda adı geçen 12 AKP'linin ismi de eklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Selim Gökdemir'in, AKP Genel Başkanı Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel'in, Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un, 2004'te yapılan yerel seçimlere AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı, İzmir Milletvekili Taha Aksoy'un isimlerinin ön plana çıktığı öğrenildi.