BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Akın İpekten ikinci gazete

Bugün gazetesinden sonra Kanaltürk'ü satın alan Akın İpek, ikinci bir gazete çıkaracak.

Abone ol

Davetiyecilik yaparken birden medya patronluğuna soyunup Bugün gazetesini satın alan Akın İpek, daha sonra maden işine soyunmuş ve birden Türkiye’nin en genç ve en zengin patronları arasına girivermişti.

Akın İpek sadece Bugün gazetesiyle kalmadı. Milyon dolarlar bastırıp Tuncay Özkan’ın Kanaltürk’ünü de satın aldı. Yeni binasına taşınan Akın İpek’in şu sıralarda ikinci bir gazete hazırlığı yaptığı belirtiliyor.
Bugün gazetesinin koridorlarında daha şimdiden yeni gazetenin başında kimler olacağına ilişkin tahminler yürütülüyor. Gazetenin çıkış tarihinin Turgay Ciner’in çıkaracağı yeni gazeteden bir hafta öncesine denk getirileceği ve böylece Ciner’in yeni çıkaracağı gazetenin satışını etkilemeye yönelik planlamalar yapıldığı kaydediliyor.

Akın İpek’e yakın kaynaklar, önümüzdeki haftalarda yeni gazete için kadro oluşturulmaya başlanacağını, genel yayın yönetmenliği için ilk teklifin ise kendilerine hiç de yabancı olmayan, daha önce Bugün gazetesinde birlikte çalıştıkları ve Sözcü gazetesini kuruluşundan bu yana başarılı bir çizgiye taşıyan Metin Yılmaz’a götürüleceğini belirtiyorlar.

Gazetenin çıkmasına kısa bir süre kala ATV, Kanaltürk, Samanyolu TV, Kanal 7 gibi televizyonlarda çok yoğun, diğer televizyon kanallarında ise yoğun reklam kampanyası başlatılacak. Böylece gazetenin iyi bir tiraja oturması sağlanacak.

Öyle anlaşılıyor ki, sonbaharla birlikte medya dünyasında oldukça hareketli günler yaşanacak ve bir çok taş yerinden oynayacak.