BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Akılları karıştıran 22 komplo

Akılları karıştıran 22 komplo

Dünya tarihine etki eden bu olayların aradaki sır perdesi geçerliliğini hiçbir zaman kaybetmiyor. 1- pearl harbour amerika'nın tarihindeki en dramatik saldırı şüphesiz pearl harbour saldırısı.komplo teorilerine göre bu, amerika'nın kendi kendine yarattığı bir dram. teröristler, başkan...

Akılları karıştıran 22 komplo

Dünya tarihine etki eden bu olayların aradaki sır perdesi geçerliliğini hiçbir zaman kaybetmiyor.

1- Pearl Harbour
Amerika'nın tarihindeki en dramatik saldırı şüphesiz Pearl Harbour saldırısı.Komplo teorilerine göre bu, Amerika'nın kendi kendine yarattığı bir dram. Teröristler, Başkan Roosvelt'in, saldırıdan haberi olduğunu ve bile bile bu saldırıya göz yumduğunu düşünüyor. Söylenene göre Kore, Birleşmiş Milletler, Peru ve Britanya hükümeti daha önce Amerika'yı uyarmış ancak bu uyarılar dikkate alınmamış, böylece Japon şifreleri çözülmemiş, saldırı da geri püskürtülmüştür. Amerika, her ne kadar atom bombası ile intikamını geri almış olsa da, belli ki bu göz yumuşun çok daha derin anlamları olduğu oratadadır.

Akılları karıştıran 22 komplo

2-Shakespeare gerçekte kimdi?
Asırlar boyunca sonelerini okuyup oyunlarını izlediğimiz ingiliz Edebiyatı'nın usta kalemi aslında Shakespeare değil de bir başkası mıydı? Eserlerin gerçek sahibi olarak ingiliz düşünür olan çağdaşı Francis Bacon, yine çağdaşı ingiliz oyun yazarı ve şair Christopher Marlowe gibi isimler öne sürülüyor. Shakespeare hakkında çok az biyografik veri olması bu teoriyi öne atanları cesaretlendirip "Shaksper of Stratford" diye bilinen bir aktör ve iş adamının böyle bir karışıklık yarattığı iddiasına kadar götürüyor işi.

Akılları karıştıran 22 komplo

3-Gizli silah
Kısa adı HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) olan ve ABD tarafından Iyonosfer'in özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska'da sürdürülen çalışma meraklı gözlerin ilgi odağı. Tabii ABD'nin böyle bir olaya hayır amacıyla girişmeyeceğini, gerçekte bunun askeri amaçlı bir proje olduğunu savunanlar var. iddialara göre Alaska'da geliştirilen özel bir silah, atmosfere yayılan dalgalar yayıyor. Bu dalgalar, kontrol altına alınarak istenildiğinde depremlere veya uçak kazalarına neden olabiliyor.

Akılları karıştıran 22 komplo

4-Uçak kazası mı?
Tarih 21 Aralık 1988. Heathrow'dan New York semalarına doğru havalanan uçak Iskoçya'nın Lockerbie bölgesine düştüğünde bilanço 270 ölüydü. Ne var ki bu sıradan bir kaza değildi. Uçak havadayken patlamıştı. Bu olayın sorumlusu olarak Libyalı Abdelbaset Ali Mohmed Al Megrahi 2001 'de tutuklandı. (Fakat geçtiğimiz Ağustos ayında ölümcül hastalığından ötürü serbest bırakıldı.) Ancak iddialar, CIA'in Avrupa'dan ABD'ye güvenli bir uyuşturucu rotası çizdiği, bahsi geçen uçaklara Suriyeli uyuşturucu satıcıları aracılığıyla mal yüklettiği ve dolayısıyla yüklenen bavulların kontrolünü yaptırmadığ: için de olay günü, içinde uyuşturucu olan çantayla bomba çantasının bunun bilen birilerince değiştirildiği yönünde. Hatta başka, bir iddia, bu çanta değişiminden CIA'in haberinin olduğunu buna rağmen yürüttükleri operasyon kirli bir iş olduğundan engellemeye yanaşmadıklarını öne sürüyor. Olayı, Washington'daki üstlerine bildirmek KV için aynı uçağa binen görevlilerin, diğer kurbanlarla birlikte öldüğü de teoriler arasında.