BIST 9.627
DOLAR 35,21
EURO 36,68
ALTIN 2.960,65
HABER /  GÜNCEL

Akil İnsan Hakyemez'den ilk açıklama

Akil İnsanlar listesinde ismi Karadeniz Bölgesi Başkanı olarak geçen Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez görevi hakkında ilk kez konuştu

Abone ol

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, çözüm sürecine elinden geldiğince katkı sunmayı umduğunu belirterek, ''Gerçekten sorumluluk isteyen bir görev'' dedi.

İsmi Akil İnsanlar Heyeti'nde Karadeniz Bölgesi Başkanı olarak geçen Hakyemez,yaptığı açıklamada, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldikten sonra yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi sahibi olacaklarını söyledi.

Hakyemez, ''Umarım ki elimizden geldiğince bizim de alanımızla ilgili bir katkımız olur. Gerçekten sorumluluk isteyen bir görev. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti olarak bu süreçten başarılı şekilde çıkarız'' ifadesini kullandı.

Akil İnsanlar Heyeti'nde Ege Bölgesi listesinde yer alan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Vedat Ahsen Coşar, gelen teklifi kabul etmediğini bildirdi.

Coşar, ''Böyle bir teklif geldikten sonra Barolar Birliği yönetimi ile konuyu görüştüm, TBB olarak süreçte yer almak istemiyoruz'' dedi.

KANDAN VE KADAVRADAN GEÇİNENLER

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi listesinde adı bulunan yer alan Ahmet Gündoğdu, cumartesi günü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın aradığını ve kendisini Akil İnsanlar Heyeti'nde görmek istediklerini söylediğini aktardı.

Memur-Sen olarak çözüm sürecinin içinde olduklarını söyleyen Gündoğdu, ''Şehit yakınlarını üzmeyecek ve millet iradesinin çözüm yeri olan TBMM'nin daha çok öne çıkacağı, bu ülkede öteki oluşturmadan herkesin beriki olduğu sosyal devletin öne çıkacağı bir özlemimiz var öteden beri'' dedi.

Terör nedeniyle yaklaşık 30 bin kişinin yaşamını yitirdiğine, trilyonlarca mali kayıp olduğuna işaret eden Gündoğdu, şunları kaydetti:

''Bu ülkede kandan ve kadavradan geçinenler var. Kandan geçinenler, kadavradan geçinenler, silah tüccarlarıyla ortak illegal yapılanmalar ve bunların değişik şekilde uzantıları... Bu uzantılar bazen sivil toplum adı altında, bazen bir başka şekilde... Artık bu milletin değerlerinin, inanç ve ifade hürriyetinin, şiddete dönüşmeyen her fikrin neşvünema bulduğu, istismar edilmediği bir demokrasiye kavuşulması lazım. 12 Eylül 2010 referandumuyla devletin milletinden milletin devletine geçişi başlattığımız bu sürecin topyekün bir anayasayla tamama ermesi yönündeki mücadelemizi devam ettireceğiz.''

Türkiye'de teröre ve teröriste prim vermeyen bir kucaklaşmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gündoğdu, ''Yarınki toplantıya 30 maddelik güçlü bir raporla gidiyoruz. Çok ciddi teklifler hazırladık. Ülkenin doğusunu ve batısını eşitleyen demokratik yaklaşımdan, çalışma hayatında istihdamda güçlük çekilen yerlere istihdam kolaylığını sağlayacak önerilere kadar çok yönlü, 30 maddelik bir raporla gidiyoruz'' dedi.