BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Akdenizde 401 hektarlık yangın

Adana Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bu yıl yanan orman miktarı 401 hektar olarak açıklandı.

Abone ol Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, sorumluluk alanlarındaki 5 ilde bu yıl 401 hektar ormanlık alanın tahrip olduğunu bildirdi.

Seyfettin Yılmaz, yazılı açıklamasında, Adana, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Osmaniye'yi kapsayan sorumluluk alanlarında bu yıl 102 orman yangını meydana geldiğini belirtti.

Bölgenin coğrafi konumu itibariyle yazları sıcak ve kurak geçen Akdeniz iklim kuşağında yer aldığına, ormanların büyük bir bölümünün de yangın tehdidi altında olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

''906 bin hektar ormanlık alanımızın yüzde 69'unu yangına birinci derece hassas orman alanları oluşturuyor. Bu alanlarda yaz aylarında ihmal ve dikkatsizlikten kaynaklı birçok orman yangını meydana geliyor, sonucunda maalesef yüzlerce hektar orman alanı tahrip oluyor. Ancak, bölge ormanlarımızda son yıllarda alınan etkili önlemler soncunda yangın sayısında ve yanan saha miktarlarında büyük oranda azalma sağlandı.

Orman Bölge Müdürlüğü olarak yılda yaklaşık 20 bin hektar bozuk orman alanının rehabilitasyonunu gerçekleştirirken, diğer yandan 2008 yılında şu ana kadar meydana gelen 102 adet orman yangınında tahrip olan toplam 401 hektar ormanlık alanı tel örgülerle çevirerek, yöreye uygun ağaç türleri ile ağaçlandırdık.''