BIST 9.109
DOLAR 34,25
EURO 37,62
ALTIN 2.918,00
HABER /  EKONOMİ

Akbank'ta kişiye özel reklam

Akbank şubelerinde reklamlar, müşteri profiline göre değişiyor.

Abone ol

Akbank'ın, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) alanında başlattığı uygulamayla, bankanın şubelerinde yer alan kurumsal televizyonlar, dijital reklamlarını otomatik olarak şubedeki müşterilerin ihtiyaç ve eğilimine uygun şekilde değiştiriyor.

Bankanın yazılı açıklamasına göre, Ocak 2012 itibariyle banka şubelerindeki kurumsal yayın sistemi ile CRM entegrasyonu gerçekleşti.

Akbank'ın şubelerinde yer alan kurumsal televizyonları, dijital reklamlarını, şubedeki müşterilerin ihtiyaç ve ürün-hizmet eğilimine göre değiştirerek, kişiselleştirebiliyor.

Yeni uygulamayla Akbank müşteri ilişkileri yönetimi sistemi, banka müşterisi şubeden içeri girip Akbank Neo kart veya Akbank kredi kartlarından birini kullanarak veya müşteri numarasını tuşlayarak sıra numarası alır almaz, kişinin ürün hizmet analizini yapıyor. Sistem, müşterinin bankacılık alanındaki ihtiyaçlarını ve talep edebileceği ürün ve hizmet bilgilerini belirledikten sonra, bu ürün ve hizmetlerle ilgili dijital reklamları gerçek zamanlı olarak şubelerdeki televizyon ekranına yansıtıyor.

Geçen 2 yıl içinde kurumsal yayın altyapısını ülke çapında yaklaşık 500 şubesinde yaygınlaştıran banka, bu altyapı ile şubelerinde bulunan müşterilerini, ürün ve hizmetleri, güncel haberler ve sosyal etkinlikler hakkında bilgilendiren kurumsal televizyon yayınları gerçekleştiriyor.

Banka, bu kanal aracılığıyla müşterileriyle görsel iletişimini artırırken, kanalın ülke genelindeki şubelerine yayılmasına paralel olarak kurumsal televizyon yayınlarını bölgesel ve şubesel olarak farklılaştırma çalışmalarını tamamladı.