BIST 9.445
DOLAR 34,56
EURO 36,03
ALTIN 2.999,94
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Akademisyenler de mecburi şark hizmeti yapacak

YÖK'ün 'seçkin' üniversitelerde doktora yapanların, tıpkı tıp doktorları gibi mecburi hizmet yapmasını öngören bir çalışma başlattı. Bu akademisyenler için, 2 yıl Türkiye'nin çeşitli yerlerinde zorunlu görev yapması bekleniyor.

Abone ol

YÜKSEK Öğretim Kurulu'nun (YÖK) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yardımcı doçentlik unvanının kaldırılmasına yönelik çalışmasının ardından yeni bir projeye hazırlandığı belirtildi. YÖK'ün 'seçkin' üniversitelerde doktora görenlerin, hekimler gibi mecburi hizmet yapmasını öngören bir çalışma başlattığı bildirildi. Bu akademisyenler için, 2 yıl Türkiye'nin çeşitli yerlerinde zorunlu görev yapması bekleniyor. Düzenlemenin kanun hükmünde kararname (KHK) ile çıkabileceği gelen bilgiler arasında.

DOKTORASINI TAMAMLAYAN ANADOLU'YA GİDECEK:  Sabah'ın haberine göre, büyükşehirlerdeki üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin tıpkı doktorlar gibi 'mecburi doğu hizmeti' yapacağı belirtildi. ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ ve Marmara gibi üniversitelerde doktorasını tamamlayan akademisyenlerin yüzde 80'i en az 2 yıla kadar Anadolu üniversitelerinde görev yapacak.

VAKIF ÜNİVERSİTELERİ HARİÇ: Görev sürelerini tamamlayan akademisyenler doktorasını aldıkları üniversiteye geri dönebilecek. Yeni düzenleme vakıf üniversitelerinde görevli personeli kapsamıyor. Bugün itibariyle devlet üniversitelerinde görevli akademisyen sayısı ise yaklaşık 130 bin...

GİTMEMEK İÇİN ÜSTÜN BAŞARI ŞART: YÖK'ün yaptığı çalışmaya göre mecburi hizmet, ilgili üniversitedeki doktor unvanlı akademisyenlerin yüzde 80'ini kapsayacak. Doktorasını verdiği üniversitede kalacak akademisyenler için ise bilimsel araştırma ve keşif şartı aranacak. Özellikle ODTÜ ve Boğaziçi gibi üniversitelerde öğretim üyesi olarak kalmaya devam etmek için üstün başarı koşulu getirilecek. YÖK, bu koşulla üniversitelerdeki rekabet ortamının artacağını iddia ediyor.