BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Ak sakallı dede tacir çıktı

Rüyamda ak sakallı dede gördüm, deyip komşu çocuğu Tuğba'yı kaçırdı...

Abone ol İstanbul Fatih'te en garip, çocuk kaçırma vakası yaşandı. Aksu çifti, Bangladeşli komşularının "Ak sakallı dede" masalına kanıp, çocuklarını umreye gönderdiler. Daha doğrusu çocuklarının umreye götürüldüğüne inandılar. Ancak bir daha ne kızlarından ne de Bangladeşli Begüm çiftinden haber alamadılar.

Polise başvuran Halil ve Gülten Aksu çifti, Bangladeşli komşularının "Rüyamda ak sakallı dede gördüm, bir çocuğu Umre’ye götürürsem bebeğim olacak" sözüne kandıklarını anlattılar.

Polisin yaptığı incelemeler sonucu, Bangladeşli Begüm çiftinin küçük Tuğba'yı sahte belgelerle ülkelerine götürdükleri ortaya çıktı. Bangladeş'in başkenti Dakka'da izlerine rastlanan çift, henüz yakalanamadı.

İRAN’DA CEZA ALMIŞ

BEGÜM çiftini araştıran emniyet ilginç bir detaya daha ulaştı. Abdulselam Begüm’ün daha önce de İran’da ‘insan kaçakcılığı’ suçundan 2 yıl cezaevinde yattığını belirledi. Polis İnterpol aracılığıyla Bangladeş’li Begüm ailesinin yakalanması için yazışmalara başladı. Küçük Tuğba'nın durumu henüz bilinmiyor. (Star)