BIST 9.631
DOLAR 33,99
EURO 37,86
ALTIN 2.822,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'yi bırakın yoksa ölürsünüz

Son dönemde bölgedeki AK Parti teşkilatını hedef alan terör örgütü, AK Parti yöneticilerine sürekli ölüm tehdidi yağdırıyor.

Abone ol

PKK terör örgütünün AK Parti Şırnak il başkan yardımcısını öldürmeden önce, il başkanını da defalarca ölümle tehdit ettiği ortaya çıktı.

2003’den bugüne AK Parti Şırnak İl Başkanlığı görevini yürüten Rizgin Birlik, Şırnak’ta silahların gölgesinde yaptıkları siyaseti Star’a anlattı.

Gazetenin haberine göre yardımcısı Ali Kılınç 16 Mayıs’ta evinin önünde silahlı saldırıda katledilen AK Parti Şırnak İl Başkanı Rizgin Birlik, kendisinin de 12 Haziran genel seçimleri öncesinde telefonla ölüm tehditleri aldığını, telefonunu özel numaralara kapattırıp bu tehditlere aldırmayarak siyasete devam ettiklerini söyledi.

Telefon açıp, ‘AK Parti sizin değil’ dediler

12 Haziran seçimleri öncesinde ardı ardına açılan tehdit telefonlarında kendisine “Bu partide siyaseti bırakın. AKP sizin değil, ölürsünüz” gibi sözler söylendiğini aktaran Birlik, benzer tehditleri 2009 yerel seçimlerinde de aldıklarını belirtti. 2 defa aracının kundaklandığını ifade eden Rizgin Birlik, “Aracımızın camlarını kırdılar. Parti binamıza molotof attılar, yaktılar. Yapsınlar, bunu yaptıkça onlar batıyor. Biz sıkıntı duymuyoruz” şeklinde konuştu.  “Tehditlere aldırıp ölümden korksak burada siyaset yapamayız” diyen Rizgin Birlik, tehditlerle ilgili Vali ve emniyet müdürüne bilgi verdiğini, telefonunu numara görünmeyen özel aramalara kapattırıp hiçbir şey olmamış gibi siyasete devam ettiğini kaydetti. Rizgin Birlik, “Siyasete tam gaz devam ediyoruz” dedi.

Bölgede en güçlü parti AK Parti

Siyasi cinayetlerle ve tehditlerle AK Parti’nin bölgedeki yükselişinin önlenemeyeceğini kaydeden Rizgin Birlik şöyle anlattı: “Başbakanımızın söylediği gibi tehditlerinden korkmak sinmek gibi bir sıkıntımız yok. Güvenlik emniyetin işi. Biz işimizi yapıyoruz. İktidarda olan ve BDP’nin bölgede korktuğu tek parti AK Parti.”