BIST 9.666
DOLAR 34,21
EURO 38,14
ALTIN 2.896,14

AK Parti'nin zaferi Paşa'yı kahretti

AK Parti'nin zaferi Paşa'yı kahretti

Deniz kuvvetleri eski komutanı emekli oramiral özden örnek’e ait 'darbe günlükleri'nin bir bölümü büyük yankı uyandırmıştı. günlüklerde 'sarıkız' ve 'ayışığı' isimli iki darbe girişiminden bahsediliyordu. amirallere suikast iddianamesi ek klasörlerinden de örnek'in günlüklerinin bugüne kadar hiç...

AK Parti'nin zaferi Paşa'yı kahretti

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’e ait 'Darbe Günlükleri'nin bir bölümü büyük yankı uyandırmıştı.

Günlüklerde 'Sarıkız' ve 'Ayışığı' isimli iki darbe girişiminden bahsediliyordu. Amirallere Suikast iddianamesi ek klasörlerinden de Örnek'in günlüklerinin bugüne kadar hiç yayınlanmamış bölümleri çıktı.

Özden Örnek'in 2001-2003 yılları arasında Donanma Komutanlığı yaptığı döneme ait 371 sayfalık notlarda son derece çarpıcı olaylar anlatılıyor.

Mesela Örnek Paşa, 4 Kasım 2004'te günlüğüne "Bugün 4 Kasım 2002 şanssız ve uğursuz bir gün. Sabahleyin seçim sonuçlarını öğrendik. AK Parti yüzde 35.5 oy ve 363 milletvekili ile birinci parti oldu. Bu durumda ezici bir çoğunlukla Anayasa’yı değiştirme yetenekleri oluyor" notunu düşmüş...

İşte günlükte yer alan diğer notlar;

AK Parti'nin zaferi Paşa'yı kahretti

LÜKS MİSAFİRHANE (15 Ağustos 2001)

Oramiral Hayri Bülent Alpkaya ve eşi taşınmaya hazır olmadıkları için geleneksel donanma komutanı evine taşınamadık. Kuvvet komutanlığı iki yıl önceden belli olan bir kimse neden acaba taşınmaya hazır olamaz anlamak mümkün değil. Eğer bu başka bir zaman da olsa ve evlerine kendilerinden kıdemli biri taşınacak olsa zamanında taşınırlardı. Bu küçük olaylar insanlara gösterilen saygı ölçüsüdür. Biz bütün sıkıntımıza rağmen misafirhaneye yerleşerek kalmaya devam ettik. Benim için sorun olmamakla beraber Sevil için bu atmosfer sorun olabilirdi. Kaldığımız misafirhane Oramiral İlhami Erdil tarfından ve lüks olarak döşenmişti. Tabii döşeyenlerin kim olduğunu sormaya gerek yoktu.

AK Parti'nin zaferi Paşa'yı kahretti

KULLANILMAMIŞ 100 MİLYAR TL (16 Ağustos 2001)

Görev için masama oturduğum bu ilk gün canımı sıkacak bir olayla karşılaştım. İkmal Şube Müdürü Binbaşı Teyvik Akseli gelerek geçmiş yıldan kalan özel ödeneklerin hesabını getirdi. Oldukça fazla bir para vardı. 100 milyar TL civarında bir para depremde kullanılmak için gönderilmiş ve ayrıca Gölcük’e gelen Kore heyeti de 14 bin dolar civarında deprem maksatlı hibede bulunmuştu. Bütün bu para ne hikmetse personelin gereksinimleri kullanılmamış, olduğu gibi duruyordu. Halbuki o zamanlar ben İstanbul’dan çocuk bezi bile gönderiyordum. Oramiral Alpkaya ayrılırken İkmal Şube Müdürü’ne “Haberim olmadan bu paralar sarfedilmiyecek” diye emir vermiş.

AK Parti'nin zaferi Paşa'yı kahretti

MADALYA VERİLMESİ YANLIŞ (20 Ağustos 2001)

Genelkurmay Başkanlığı’nda yapılan bir törenle yeni terfi eden bütün orgeneral ve oramiraller TSK Üstün Hizmet Madalyası aldık. Belki oramiral olmak bazı vasıfları gerektirebilir ama bir madalya verilmesi doğru mu bilmiyorum. Bana yanlış gibi geliyor.