BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,07
ALTIN 2.444,13
HABER /  POLİTİKA

AK Partinin miting yarışı

AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, mitingi değerlendirdi; "Biz bunun 10 katını toplarız" dedi ve ekledi;

Abone ol

Parlamento muhabirleriyle sohbet eden AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, gazetecilerin soruları üzerine, 14 Nisan'da yapılan Cumhuriyet Mitingini değerlendirdi. ''Herkes mesajı almıştır ve gereği yapılacaktır'' diyen Fatsa, şöyle konuştu:

''Ne diyor; 'Seçmeyin, yapamazsınız, seçtirmeyiz' diyor. Kim seçecek bunu? Sokaktaki insan seçmeyecek ki...Parlamentodaki milletin temsilcileri seçecek. Bu, müdahale değil de nedir? Millet iradesine, Parlamento iradesine müdahale değil de nedir yani? Bunun başka türlü anlaşılır veya okunuş şekli var mı?'' Bir gazetecinin, ''Orada belli bir kişiyi seçmeyin deniyor'' demesi üzerine, ''Mantığı zorlamayın'' diyen Fatsa, ''Seçimle alakalı yasal, anayasal bir engel var mı ya da bu ismin cumhurbaşkanı adayı olmasının önünde bir engel var mı?'' diye sordu.

Fatsa sözlerini şöyle sürdürdü;

''Çok samimiyetle söyleyeyim; Eğer AK Parti, böyle bir şeyi organize etmiş olsa, biz birkaç milyon insanı buraya toplayabiliriz. Bunun 10 katı insanı buraya toplayabiliriz. Olayı bir yarışa sokma, 'sokakta ne kadar insan topluyoruz' şeklinde bir yarışa sokma suretiyle milli iradeyi tecelli ettirme imkanı var mı? Ben buna dikkat çekmek istiyorum. Yoksa biri çıkar bunu yapabilir.''