BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  POLİTİKA

AK Partinin gizli anketi

AK Parti'nin anketinde hangi partinin oyları patlama yaptı? İddianın kaynağı..

Abone ol

AK Parti'nin gizli anketinde Saadet Partisi'nin oylarının patlama yaptığı iddia edildi. İddianın kaynağı Milli Gazete. İşte gazetenin iddiası...

AKP’nin 1 Temmuz 2007 tarihli anketinde Saadet Partisi’nin oy oranı % 13,4 olarak gösterildi. Başkent Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin anketi de oyların Saadet’e aktığını gösteriyor.

Önceki günlerde yapılan ve malum gazetelerde yer alan anketlerde Saadet Partisi’nin yok sayılması, gerçeği örtmeye yetmedi.

Kısa bir süre önce de partiler arasında “diğerleri” içinde gösterilen Saadet Partisi’nin oyları, uygulanan ambargoyu delerek anketlere girdi. Gerçekte olduğu gibi, anketlerde de Saadet’in yükselişi sürüyor.

AKP’nin yaptırdığı gizli anket Saadet Partisi’nin seçimlerde baraj sorunu olmadığını ortaya koydu. AKP’nin hazırladığı 1 Temmuz 2007 tarihli Türkiye Geneli Seçim Anket Bildirim Çizelgesi’nde Saadet Partisi yüzde 13,4 alarak 3’üncü parti oldu.

“AKP kan kaybediyor, Erbakan’a cevap veremiyor”

Araştırmada, “Bir önceki araştırmamızdan bu yana AKP’nin oy kaybettiğini görmekteyiz. Bu durumun en büyük etkeni Necmettin Erbakan’ın yaptığı konuşmalardır. AKP kurmaylarının Necmettin Erbakan’ın ithamlarına cevap vermemesi seçmeni ikileme düşürmüştür.

Seçmen ‘Susmak kabullenmektir’ sözünden hareketle Necmettin Erbakan’ın haklı olduğunu düşünmektedir. Bu durum AKP’deki Millî Görüş oylarının Saadet Partisi’ne kaymasını sağlamaktadır.” denildi. Erbakan’ın vereceği konferansların ve miting konuşmalarının da etkisiyle seçim yaklaştıkça Saadet’in oylarının daha da artacağı vurgulanan araştırmada, 4 partinin meclise girmesi durumunda AKP’nin 276’yı bulamayacağı ve tek başına iktidar olamayacağı kaydedildi.


Milli Gazete