BIST 9.130
DOLAR 34,25
EURO 37,60
ALTIN 2.910,86
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Tanrıverdi'den nesil tarifi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, yeni eğitim modeliyle ilgili olarak, hedeflenen nesli tarif etti.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, yeni eğitim modeliyle ilgili olarak, ''Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlayacak 4 4 4 eğitim modeli irfanı hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesine vesile olacak'' açıklamasında bulundu.

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan'ı ziyaret eden Tanrıverdi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyarette gazetecilerin 4 4 4 eğitim modeliyle ilgili sorularını yanıtlayan Tanrıverdi, yeni eğitim modelinin, Türkiye'nin ihtiyacından doğan bir talep olduğunu söyledi. Sistemin ilk 4 yılında zorunlu bir eğitimin olduğunu, ikinci ve üçüncü 4 yıllık eğitimlerde esnekliklerin söz konusu olduğunu belirten Tanrıverdi, bu esnekliğin de ''öğrencilerin yeteneğine ve kabiliyetine göre eğitim alabilmesinin esnekliği'' olduğu ifade etti.

Sistemin ''çocukların okumasına engel teşkil ettiği'' iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Tanrıverdi, modelin söylenenin aksine ''okumayı teşvik ettiğini'' kaydetti.

8 yıllık zorunlu eğitimin sorunlarını anlattı

Bazı bölgelerde ebeveynlerin 8 yılı göze alamadığı için çocuklarını okula göndermediğini ifade eden Tanrıverdi, şöyle konuştu:

''8 yıllık kesintisiz eğitime geçileceği zaman çok büyük tartışmalar yaşandı. Birtakım olumsuzluklara neden olacağı söylendi. En önemlisi de mesleki eğitime darbe vurduğu noktasında herkes ortak bir noktada buluşmuştu. O zaman buna aldırış etmeyenler 8 yıllık zorunlu eğitimi dayatanlar, bu talepleri duymazdan geldiler ve sonunda gördük ki 8 yıllık zorunlu eğitim mesleki eğitime büyük bir darbe vurdu. Sanayimizde büyük sorunlar yaşandı. İş yerlerinde büyük sorunlar yaşandı. Çocukların kendi yetenekleri doğrultusunda yetişmelerini engelleyen sorunlar ortaya çıktı. Toplum bunu paylaştı. Toplumun paylaştığı bu ortak sorunları dikkate alan Milli Eğitim Şurası, o sistemin değişmesini ve bu sistemin modelin uygulanmasını tavsiye etti. Yani bu ne Milli Eğitim Bakanımızın kendi kişisel bir programıdır ne de bakanlığın bir programıdır.

4 4 4 uygulandığı zaman görülecek ki eğitimin önündeki bütün engeller kaldırılmış olacak. Çocuklarımız kendi kişiliği ve yetenekleri doğrultusunda yol alacak. Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlayacak 4 4 4 modeli irfanı hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesine vesile olacak.  Bu sistem uygulandığında hem öğrenciler hem ebeveynler oldukça memnun olacak. Özellikle üçüncü 4 yıllık dönemde mekan sorunu da kalmayacağı için Milli Eğitim sisteminde fiziki sorunlar da kalmamış olacak. Şu an 4 4 4 modeline karşı çıkanların 8 yıllık zorunlu eğitim modelindeki ideolojik yaklaşımı gösterenler olduğunu görüyoruz. Bu yaklaşım kesinlikle Türkiye'nin lehine bir yaklaşım değildir. Meselelere hala at gözlüğü ile bakıştır. Artık değişen, gelişen Türkiye'de insanlar ve kurumlar ideolojik saplantıdan uzak bir şekilde daha geniş bir bakış ortaya koymalıdır. Türkiye'nin 2023 hedefine yakışır bir bakışla, ifadelerle konular değerlendirilmelidir. Çok açık söylüyorum; TÜSİAD ve CHP'den başka bu sisteme karşı çıkan yok. Bunlar da 8 yıllık kesintisiz eğitimde dayatma yapan bir zihnin kurumlarıdır.''