BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,87
ALTIN 2.823,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Çelik'ten YSK'ya ağır eleştiri!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, veto kararı için hükümeti suçlayanlara tepki gösterdi

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Güneydoğu'da gerçekleşen sokak eylemlerini, veto kararı için hükümeti suçlayanları YSK kararlarının ardından Hürriyet'in attığı manşetleri sert dille eleştirdi.

Çelik, şunları söyledi:

"Biz devlet adına millet nezdinde siyaset yapmayacağız dedik, millet adına devlet nezdinde siyaset yapacağımızı söyledik. Biz bu güne kadar hiçbir çete ve cuntaya boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz de.

Merkez medya denilen bazı medya kuruluşları, hükümetleri deviriyor ve istedikleri insanları başa getiriyordu. Bildiğiniz gibi medya dünyanın 4. gücü olarak adlandırılıyor. Ancak bu 4. güç Türkiye de zaman zaman farklı misyonlar yükleniyor üstlerine.

ERTUĞRUL ÖZKÖK'Ü AĞIR BİR DİLLE ELEŞTİRDİ

"Özellikle 60 darbesinden önce, 28 Şubat postmodern darbesinden önce adeta ara rejim tahrikçiliği yapan, derin devlet ile işbirliği yaparak halkı, milleti, milletin iradesini yönlendirmeye, yönetmeye kalkışan bazı medya kuruluşlarının hangileri olduğunu kamuoyu ve sizler çok iyi biliyorsunuz. Sözün tam bu noktasında önemli bir figür çok ortaya çıkıyor; bu da yıllarca, on yıllarca Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapmış olan Ertuğrul Özkök'tür.Ertuğrul Özkök dün yazmış olduğu 'Ara rejim çuvallıyor' başlıklı köşe yazısında iktidarımızı ara rejim kurmakla suçlamış. Şu andaki, Türkiye'deki yönetimi ara rejim yönetimi olmakla itham etmiştir. Değerli basın mensupları kimin ara rejim sevdalısı olduğunu, kimin ara rejim teşvikçisi olduğunu, kimin ara rejim tahrikçisi olduğunu hem medyamız hem halkımız, herkes çok iyi bilmektedir.

Hatırlamaya çalışalım, 28 Şubat'tan önce cuntacıların verdiği talimatlarla manşet atan, gazetecilerin andıçlarla fişlendiği, gazetecilerin andıçlarla baskı altına alındığı, gazetecilerin andıçlarla işlerine son verildiği bir dönemde Ertuğrul Özkök ve benzeri bazı gazeteciler, bu cuntacıların gözdesi olan insanlar konumundaydı. Ve onlar, verilen talimatlarla manşet atmaya devam ediyorlardı. Sayın Ertuğrul Özkök bununla da yetinmiyordu, daha sonra yazdığı yazılarda 12 Eylül'ü meşrulaştırmaya ve 28 Şubat anlayışını savunmaya devam etti.

Aynı şahıs, şu anda bizi ara rejim heveslisi olmakla ve ara rejim kurmakla suçluyor. Ve maalesef kendisiyle birlikte adeta kılcal damarlarına kadar Cumhuriyet Halk Partili, ara rejim özlemcisi, ara rejim destekçisi olan bazı kalemşörlerle birlikte halkın iktidarına ve halkın iradesine saldırmaya devam ediyor. Hani hep bildiğimiz çok güzel bir söz var; der ki, 'dinime tan eden bari Müselman olsa.' Biz 28 Şubat sürecinde, Sayın Ertuğrul Özkök'ün yönetimindeki Hürriyet gazetesinin attığı manşetleri çok iyi biliyoruz."

YSK'NIN KARARINA AĞIR ELEŞTİRİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik YSK'nın verdiği karara şu sözlerle değindi: 'Son 3 - 4 gündür ülkede kaos yaşanıyor. Maalesef Yüksek Seçim Kurulu'nun düzensiz yaptığı bir çalışma sonrasında, bir takım insanlara gün doğdu, onlarda bunu fırsat bilerek kırıp döktüler. Biz demokratik tepkilere saygılıyız ancak başkasının malına canına zarar verilirse bunu tasvip edemeyiz.

İllede krizlerin çözülmesi için birilerinin canını mı yitirmesi gerekiyor. Bundan nemalanan iki parti vardır, MHP ile BDP, bu iki zıt kutup bundan besleniyor. Bu partiler ne olsa AK Parti'den biliyorlar. Neymiş efendim bu olay sonrasında Başbakan çıkıp açıklama yapmamış, her olaydan sonra Başbakan'ın çıkıp açıklama mı yapması gerekiyor.

2005 yılında sayın Başbakan Diyarbakır'da Kürt sorunu sade kürtlerin değil bizimde sorunumuzdur dedi. Daha önceki iktidarlar döneminde hayal bile edilemiyecek şeyler AK Parti iktidarında gerçekleştirildi."