BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,86
ALTIN 2.823,38
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den Yalçınkaya'ya anında cevap

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Anayasa Değişikliği Paketi'ne muhalefet şerhi düştü. Ak Parti'den yanıt gecikmedi.

Abone ol

Anayasa Değişikliği Paketi'ni Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya da eleştirdi. "Anayasa Mahkemesi ve HSYK siyasallaştırılıyor" dedi.  

Yalçınyaka'ya Ak Parti'den yanıt gecikmedi. AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ''Yalçınkaya'nın sözleri CHP'nin tezleriyle aynı. Hukuk devleti değerlerini tartışmaya açmak aklımızdan geçmez'' dedi.

Kılıç, teklifin anayasanın ilk 3 maddesine aykırı olmadığını belirtti ve ''Hukukçular, hukuku zorlayan açıklamalardan kaçınmalı'' şeklinde konuştu.

Suat Kılıç, şöyle konuştu:

"Bizim yaklaşımımız belli ve değişmedi. Teklifimiz, Anayasa'nın ilk 3 maddesine aykırı değil. Hukuku zorlayan yorumlardan kaçınılmalıdır, hukukçular, daha büyük bir özenle kaçınmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti; laik, demokratik, sosyal bir devlettir. Değil bu değerleri tartışmak, tartışma konusu bile yapmak kimsenin aklından geçmez, hele AK Parti'nin aklından hiç geçmez. Teklif, sağlam bir demokrasi ve hukuk reformudur; Anayasanın başında belirtilen ilk 3 maddeye, Cumhuriyetin temel hedeflerine, kuvvetler ayrılığı ilkesine de paraleldir."