BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

AK Parti’den tutuklu vekillere destek

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “BDP’li vekillerin tahliye talebinin reddedilmesinin hukuki bir karar olarak kabul edilmesi m...

Abone ol

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “BDP’li vekillerin tahliye talebinin reddedilmesinin hukuki bir karar olarak kabul edilmesi mümkün değildir. Umuyorum yapılan itiraz yerinde kabul edilir ve BDP’li vekiller de serbest bırakılırlar” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Mustafa Balbay’ın Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararla serbest bırakıldığını ve Meclis’te görevinin başında olduğunu söyleyen Mehmet Metiner, “BDP’li vekillerin salıverilmesi talebine Diyarbakır mahkemelerinin verdiği ret kararını hukuk ile bağdaştırmak mümkün değildir” açıklamasını yaptı.

"HUKUKA İNANCIMIZ VARSA..."
Bu kararın zamanlamasını manidar bulduğunu, seçimlere giderken AK Parti’nin dört koldan kuşatmaya alındığının altını çizen Metiner, “Balbay için verilen kararın farklı, BDP’li milletvekilleri için verilen kararın farklı hukuken mümkün değildir. Bunu kınıyorum, bu bir hukuk cinayetidir, eşitsizlik örneğidir. Barış sürecine yöneltilmiş bir tehdittir. BDP’li vekillerin de Sayın Balbay gibi serbest bırakılmaları, parlamento çatısı altında görevlerine devam etmeleri gerektiğine inanıyorum. Yargıçlarımız kararlarını umarım yeniden gözden geçirirler. Eğer hukuka inancımız varsa yapılması gereken şey budur. Aksi taktirde bölge halkının değil, hiç birimimizin hukuka saygısı ve güveni kalmaz. İkili bir hukuk sistemi olamaz. Ben buna bir bölge milletvekili olarak itiraz ediyorum. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın BDP’li milletvekilleri için geçerli olduğunu düşünüyorum, bu bir emsal karardır. Bu durumda bence hukuk yara almıştır” diye konuştu.
İstanbul’da yapılan ve çok sayıda ünlü ismin gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonu ile ilgili sorulara cevap veren Metiner, “Bir yargı kararı bazen sadece bir yargı kararı olmaz. CHP’nin Sayıştay raporları üzerinden AK Parti’ye iliştirmek istediği yolsuzluk suçlaması bir karalama kampanyasına dönüştürülmüş bulunmaktadır. Biz AK Parti olarak suça ve suçluya arka çıkmayız, kim yapmışsa biz herkesten önce gereğinin yapılmasını isteriz. Bir anda BDP’li vekileler için karar, öbür yanda başka türlü operasyonlar, AK Parti’yi siyaseten bitirmeyi amaçlayan bir operasyondur. Bu algı operasyonuna Türkiye’nin dikkatini çekmek istiyorum. Hiçbir zaman AK Parti ve Başbakanımız suçluya arka çıkmamıştır. Belediyelerimizle ilgili yolsuzluk iddiaları gündeme geldiğinde de gereken yapılmıştır. Burada suça ve suçluya arka çıkma söz konusu değildir. Bir bakanın oğlunun suç işlemesi o Bakanın da suç işlediği anlamına gelmez. Peşinen insanları suçlu ilan etmek haysiyet cellatlığından başka bir şey olmaz” şeklinde konuştu.

"İSTİFA OLACAK MI ?"
Bakanların istifa edip etmeyecekleri ile ilgili sorulara cevap veren Metiner, “Başbakanımız, hükümetimiz, bakanlarımız neden durup dururken istifa etsinler ki, bu bir siyasi operasyondur. Yargısal işlem devam ediyor. Serbest bırakıldıklarında bu gün herkesi istifaya çağıranlar acaba utanacaklar mı?” açıklamasını yaparken, cemaat ile hükümet kavgası iddialarına yönelik olarak, “Cemaat ile hükümet kavgası diye bir şey yok, bunu birileri istiyor olabilir. Bizim birbirimize asla da aynı düşünmeyebiliriz. Birbirimizin düşmanı değiliz. Husumetimiz olamaz. Biz birbirimizin kardeşiyiz. Biz aynı idealleri paylaşan, birbirlerine her dönemde yardımcı olanlar asla tuzaklara düşmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Metiner, Hakan Şükür’ün istifasından sonra başka istifaların gelip gelmeyeceği ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:
“Hakan Şükür bir tercihte bulunmuştur. Allah yolunu açık etsin. Biz AK Partiliyiz, Başbakanımız partimiz ne karar verirse biz o konuda hareket ederiz.”
(İHA)