BIST 10.487
DOLAR 32,81
EURO 35,10
ALTIN 2.426,57
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den muhalafete yaylım ateşi!

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Özgün, partisinin hazırladığı anayasa paketine karşı çıkan MHP ve CHP'yi eleştiri yağmuruna tuttu.

Abone ol

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Yusuf Özgün, partisinin hazırladığı anayasa değişikliği paketini MHP ve CHP’nin hazmedemediğini ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik açıklamalarına devam ettiklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada, MHP ve CHP’nin anayasa değişikliği paketindeki maddelerin milleti ilgilendirmediğini, içinde milletin olmadığı şeklinde iddialarının olduğunu belirten Özgün, şunları söyledi:
“Muhalefete soruyorum: Çocuklara, yaşlılara ve engellilere pozitif ayrımcılık yapılmasının önünün açılmasında millet kavramı yok mudur? Millet iradesiyle mecliste temsilcilik görevini hak eden siyasi partilerin kapatılmasının zorlaştırılması bu milleti ilgilendirmiyor mu? Bu ülkeyi kaosa sürükleyenlere, huzur ve düzeni bozmaya yönelik darbe yapmayı planlayanlara sivil yargı yolunun açılmasını sağlayacak değişiklikler barış ve refah içinde yaşamaya hakkı olan milletimizin arzu ettiği şey değil midir? Sendikalara üye olma hakkının kamuda çalışan vatandaşlarımıza verilmesi millet kavramından ne derece uzaktır? Oligarşik sistem yapısını bünyesinde bulundurmak isteyen kimi mercilerin demokratik bir yapıya dönüştürülmesiyle ilgili yapılan değişiklikler bu ülkenin ve milletin menfaatine değil midir?”

“Yeni anayasa paketinin içinde milletin olmadığını savunanlar, yoksa biz aynı milletten bahsetmiyor muyuz?” soran Özgün, “Parti ikbalinizin sona erme endişesinden dolayı mı karşı çıkarak polemik konusu haline getiriyorsunuz? Mevlana’nın dediği gibi burnunuza sarımsak tıkamışsınız, gül kokusu arıyorsunuz” ifadelerini kullandı.