BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den 'kavga edin' talimatına cevap

AK Parti'li Babuşcu, dün parti üyelerine 'gerekirse kavga edin' talimatı veren Berhan Şimşek'e sert sözlerle yüklendi...

Abone ol

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, "Yarın sandıklarda ya da seçim yerlerinde olabilecek en ufak bir tahrikin sorumlusunun CHP ve il başkanının olacağını ilan ediyoruz" dedi.

Babuşcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek’in açıklamalarının Türk demokrasisi açısından talihsizlik olduğunu kaydetti.

CHP tarafından halk oylaması kampanya döneminin Avcılar ile başlayan Bahçelievler ile devam eden gerilim politikası üzerine, demagoji üzerine
kurgulandığını ifade eden Babuşcu, şunları söyledi:

"Berhan Şimşek bu provokatörlüğün, tahrikin en son örneğini de bizzat kendi partililerine, sandıklarda kavga çıkarmalarını, bir gece nezarette kalmanın önemli olmadığını, kendisinin çok uzun süre cezaevinde, karakollarda kaldığını ifade ederek, yarın için yeni bir tahrik fitili ateşlemiştir. Türk demokrasisi adına çok kara bir gündür. Biz yarın sandıklarda ya da seçim yerlerinde olabilecek en ufak bir tahrikin sorumlusunun CHP ve il başkanının olacağını ilan ediyoruz. Biz arkadaşlarımıza, partililere sükuneti baştan beri telkin ediyoruz.

Şu ana kadar AK Parti teşkilatlarından birinin karıştığı tahrik olayı yoktur. Gerek Bahçelievler’de gerek Avcılar’da olaylar delilleriyle ortaya konulmuştur, AK Parti ile bir ilgisi olmadığı ispatlanmıştır. Bugün de yarın da seçim yerlerinde sandık başlarında AK Parti her zaman sükunetle olayı takip edecektir. Buna rağmen Berhan Şimşek’in dediği gibi bir kavga olacaksa, nezarette kalacak bir tahrik yapacaklarsa onun sorumluluğunun da şimdiden CHP ve il başkanına mal olacağını ilan ediyoruz."

"Suç duyurusunda bulunacak mısınız?" sorusuna Babuşcu şu yanıtı verdi:

"Bu aslında tabii ki suça teşvik anlamı da taşıyor. Çünkü ’kavga edin’ diyor, ’nezarette kalmanın bir önemi yok’ diyor. Bu aleni bir teşviktir. Bununla ilgili gereğinin yapılması konusunda girişimlerimiz olacak. Baştan beri bir gerilim politikası üzerine bir propaganda zemini oturtmaya çalışıyor. Belki seçim sonuçları, referandum sonuçları üzerine olabilir ki çöplerden yine yanlış oy pusulaları çıkartmış olabilirler.

Bunun öncesinde, bunun tezgahını, senaryosunu hazırlıyor olabilirler. Yani senaryo konusunda Berhan Şimşek artist olması dolayısıyla kendini başarılı görebilir Ama milletin sağduyusu buna fırsat vermeyecek, buna engel olacaktır."