Hüseyin Çelik yayın yönetmenleriyle görüştü. Çıkışta gazeteciler ona erken seçimi sordu. Cevabı şöyle oldu.
Abone olAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik bugün Anayasa Paketi'ni anlatmak için genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi.
Çelik çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Anayasa Değişiklik Taslağı'nın pazartesi gününden itibaren siyasi partilere ve kamuoyuna sunulduğunu anlatarak, "Hem TBMM'de grubu olan ve olmayan siyasi partilerler ve yüzde 1'in üzerinde oy almış siyasi partilerle arkadaşlarımız görüşmeler yaptılar ve taslağı kendilerine sundular. Bir uzlaşma anlayışı o günden itibaren sürmektedir" dedi.
ERKEN SEÇİM OLABİLİR Mİ? |
Çelik "Erken seçim olabilir mi?" sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Biz varsayımlarla hareket etmiyoruz. Üzerimize düşeni yapıyoruz. Ama şartlı cümlelerle başlayınca hiçbir şey yapmıyoruz. Bu bir ihtimal dahilindedir. Trafik kazası olacak diye trafiğe çıkmadan durulmaz." |
"DEMOKRASİLERDE BASIN 4. GÜÇTÜR"
Ulusal basının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da gerçekleştirilen toplantının son derece faydalı bir toplantı olarak gerçekleştirildiğini söyleyen Çelik, "Hem gerekli açıklamalarda bulunduk, bu Anayasa Değişiklik Taslağı'nın hangi gerekçelerle hazırlandığı, hangi kriterlere göre hazırlandığı, neler içerdiği ve özllikle içerdiği hususların hangi ihtiyaçlardan kaynaklandığıyla ilgili olarak genel yayın yönetmenlerine gerekli bilgiler verilmiştir. Bu toplantıyı sadece genel yayın yönetmenlerini bilgilendirme olarak değerlendirmiyoruz. Bildiğiniz gibi demokrasilerde basın 4. güçtür. Basının aynı zamanda önemli bir kesimi etkilediğini ve önemli bir kesimi de temsil ettiğini biliyoruz. Sadece sorularına muhatap olma yerine tenkitlerini, temennilerini, tekliflerini de almak istediğimizi söyledik. Çünkü tüm sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek onların da görüşlerini almaya çalışıyoruz" diye konuştu.
"TÜRKİYE'DE BİR İHTİYAÇTIR"
Çelik, "Şu anda kamuoyuna yansıyan 23 madde artı 3 geçici maddeden oluşan Anayasa Değişiklik Paketi Taslağı bulunmaktadır. Şüphesiz ki, anayasamızda cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin temel nitelikleri dışındaki aslında tüm maddelerin toplu olarak değiştirilmesi hepimizin arzusudur, kamuoyunun beklentisidir ve bu da Türkiye'de bir ihtiyaçtır. Ancak şuanda böyle bir zemin bulunmadığı için bunun kısmen değiştirilmesi yoluna gidilmiştir, mesele bundan ibarettir" dedi.
"YARGI HEM BAĞIMSIZ OLMALIDIR, HEM TARAFSIZ OLMALIDIR"
Anayasa Değişiklik Taslağı'nın "yargının bağımsızlığını ortadan kaldıracağı" yönündeki eleştirilerle ilgili olarak Çelik şunları söyledi: "Sayın Adalet Bakanımız özellikle bu yapılan değişikliklerle yargı bağımsızlığının geriye gittiği iddiasının kesinlikle asılsız olduğu, kesinlikle bu iddianın mesnetsiz olduğu, aksine yargının daha fazla bağımsızlaştırıldığını tablolarıyla izah etti. AB ülkelerindeki örnekler gösterildi. Kesinlikle böyle birşey söz konusu değildir. Biz yargının bağımsızlığına gerçekten çok çok büyük bir önem veriyoruz. Yargı hem bağımsız olmalıdır, hem tarafsız olmalıdır."